AGF forklarer tilskuerkaos

De Hvi'e beklager over for sine sæsonkortholdere og bekræfter, at tilskuerkaos var konsekvens af for mange fribilletter udleveret for at sikre stadion blev fyldt

Se hvordan AGF vandt det intense opgør
Følg Superligaen

AGF gik helt bevidst efter at fylde stadion mandag aften, og det var med helt åbne øjne, at de udleverede så mange fribilletter, at ikke alle med billet kunne komme ind.

Det bekræfter klubbens ansvarlige for publikumsoplevelser, B2C-chef Morten Lerke, i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

- Hvorfor udleverer AGF flere billetter, end der er kapacitet til?

- Det gør man ved et gratis arrangement for at få fyldt alle pladser op, da der erfaringsmæssigt er rigtig mange, der bliver væk. I aftes blev vi glædelig overrasket over en stor interesse, der gjorde, at nogle desværre gik forgæves.

- Præmissen for gratis-arrangementet var, at dørene på Ceres Park ville blive lukket, når den maksimale kapacitet var nået. Dette blev kommunikeret ud allerede, da man hentede billetterne og helt op til kampstart, skriver Morten Lerke.

Mustapha Bundu spillede en stor kamp i den proppede kulisse på Aarhus Stadion. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mustapha Bundu spillede en stor kamp i den proppede kulisse på Aarhus Stadion. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På den facon griber AGF kampe med sponsorbilletter meget anderledes an end resten af Superligaen. I Aalborg var der gratis billetter til kampen mod netop AGF.

10.000 billetter blev afhentet - kun 7.900 var på stadion.

Det er anden gang på to år, at AGF propper sit stadion gennem sponsor-billetter. Sidst gav det også store problemer med at få folk på plads, da 22.175 blev lukket ind på et stadion med siddepladser til 19.400.

Med et fyldt stadion sikres AGF selvsagt langt større omsætning i boderne end ved at begrænse billetter og risikere, at de ikke bliver benyttet.

- Det er anden gang på to år, at I oplever massiv tilstrømning til en gratis-kamp. Hvad vil I ændre i forhold til fremtidige kampe?

- Nu evaluerer vi, og så vil se på om der igen i fremtiden skal være lignende arrangement, og hvordan det bedst kan gennemføres.

- Det kunne for eksempel være en indgang kun for sæsonkortholdere.

Artiklen fortsætter under billedet..

Frederik Brandhof spillede sig ind i tilhængernes hjerter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Frederik Brandhof spillede sig ind i tilhængernes hjerter. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

- Hvordan kan I sikre, at alle sæsonkortholdere kan komme ind under tilsvarende betingelser som i aftes?

- Hvis vi gør det igen, vil vi indføre initiativer, der sikrer, at ingen sæsonkortholdere går forgæves.

- Det sku’ de heller ikke ha’ gjort i aftes. Men det var der nogle, der oplevede, og det beklager vi. Vi er i dialog med sæsonkortholderne, skriver Morten Lerke.

Flere sæsonkortholdere oplevede at blive afvist ved indgangen og kom derfor ikke ind til sæsonens mest elektriske kamp.

Sammenlignet med de 22.000 tilskuere til kampen i 2019 mod Silkeborg valgte AGF i aftes at lukke portene tidligere.

Alligevel var det tydeligt at se folk på trapper og stående bagest i sektionerne og i løbet af første halvleg blev flere store grupper fordelt via løbebanen rundt på stadion.

- Efter Silkeborg-kampen oktober 19 fastholdt Jacob Nielsen, at Aarhus stadion var godkendt til 50.000 til events. Hvad har ændret sig, siden portene nu lukkes?

- Det er stadig godkendt til 50.000 til større events. Men vi valgte at lukke ved 19.000 for at give den bedst mulige oplevelse.

- Og midt i al ærgelsen over, at nogle gik forgæves, skal vi også huske, at det var en stor fodboldoplevelse for næsten 20.000 mennesker, konstaterer Morten Lerke.

Direktør Jacob Nielsen hastede væk fra Aarhus Stadion for at tage på studietur i Holland. Derfor har han kun forholdt sig til tilskuerkaosset på klubbens hjemmeside. Foto: René Schütze
Direktør Jacob Nielsen hastede væk fra Aarhus Stadion for at tage på studietur i Holland. Derfor har han kun forholdt sig til tilskuerkaosset på klubbens hjemmeside. Foto: René Schütze

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers