AGF redder point mod FCN-knægte

Jakob Ankersen var rap på returen og sikrede AGF uafgjort mod et purungt FCN-hold, der blev sat under pres i Aarhus

Følg Superligaen

AARHUS (Ekstra Bladet): Det blev ikke helt den fest, man havde håbet på i Aarhus, da Superliga-fodbolden søndag vendte tilbage til Smilet By. 1-1 blev facit mod FC Nordsjælland, selv om hjemmeholdet havde fortjent bedre i kraft af den sidste halve time i kampen.

Sæsonpremieren i Aarhus blev fejret med en gudstjeneste i Sankt Lukas Kirken, hvor fansene kunne få velsignet sæsonen, efterfulgt af en ‘fan walk’ til stadion. Mellem 2.000 og 2.500 fans marcherede for De Hviie.

Inde på den solbeskinnede grønsvær skulle der dog kun gå fire minutter, inden det viste sig, at Gud ikke er AGF-fan. Altså, den rigtige af slagsen - ikke Gunner Lind.

For efter den lille håndfuld minutter smed Mikkel Damsgaard en lang bold op mod sin teenage-kollega Andreas Olsen. Bolden ramte Pierre Kanstrup, der herefter ventede og ventede og ventede, indtil Andreas Olsen tog et lille træk til højre og sendte bolden fladt ind langs jorden ved den fjerneste stolpe med det kolde højre.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

AGF sad ellers fint på kampens indledning med et hidsigt pres og en knivskarpt kontrakniv med Kasper Junker som sabelfører i front. Men på trods af et par fine tilbud til Bror Blume og Jakob Ankersen, så kom åbenbaringen ikke for hjemmeholdet, der ufrivilligt overgav initiativet mere og mere til de purunge gæster.

Anden halvleg mindede mere om en åben slagudveksling, og begge mandskaber bed fra sig i glimt, men størst dramatik kom der efter en lille time, da det lignede, at Kasper Junker blev sparket over skinnebenet af Victor Nelsson i straffesparksfeltet.

Peter Munch Larsen havde ikke nogen god vinkel og vinkede afværgende til hovedrysten for Kasper Junker og en vild krigsdans på sidelinjen af David Nielsen. Set fra pressepladsen lignede det også en fejl af manden med fløjten.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

AGF lod sig dog ikke slå ud og satte tommeskruerne på den sidste halve time. Kasper Junker fortsatte med at true og arbejde som en hest, men nogen notorisk målscorer er han ikke.

Men alt godt kommer, til den der venter. Det gjaldt også for værterne. Indskiftede Mustafa Amini leverede flere gode ting efter sit indhop, og efter 71 minutter krøllede australieren et langskud på stolpen, som årvågne Jakob Ankersen fik firsttimet i nettet på returen. Måske kiggede han alligevel med, ham foroven…

Mere blev det dog ikke til for et satsende hjemmehold, der dog må se det positive i en sæsonstart, der har budt på remis ude mod mestrene og et point hjemme mod bronzevinderne, FC Nordsjælland, som man endda havde i tovene i anden halvleg.

Tøffe går i kødet på FCK: Hvorfor flæsker Ståle sine egne?

Træner afslører Schmeichels situation: 'Den er jeg ikke bekymret for'

Teenage-talent strålede i OB-comeback

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?