AGF skuffer - taber stort skridt

Hobro ramte overliggeren og snuppede et hårdt tilkæmpet point i udekampen mod AGF

Highlights: AGF og Hobro deler i fightende fredags-kamp. Video: Discovery Networks Danmark

AARHUS (Ekstra Bladet): Jakob Ankersen havde alle muligheder for at træde ind Tobias Sanas fodspor, som AGF's nye Hobro-dræber, men kantspilleren havde en aften hvor sigtekornet lkke var indstillet rigtigt, og så måtte AGF skuffende nøjes med 0-0 mod Hobro.

En kamp hvor AGF havde de bedste muligheder mod en flok defensivt indstillede gæster, men Hobro kom tættest på sejren, da Pål Alexander Kirkevold i slutfasen bankede et frispark på overliggeren. Det er åbenbart Hobros lod at ramme træværket dette forår.

På det tidspunkt burde AGF for længst have været ude af syne. På en fremragende start på anden halvleg kom hjemmeholdet frem til en stribe gode muligheder. Jakob Ankersen blev sendt alene igennem efter bare 48 minutter, men overplacerede sin afslutning.

Senere i halvlegen var der langt mere kvalitet i skuddet, da Jakob Ankersen fyrede et projektil af en flugter afsted, der havde retning mod netmaskerne, da Christian Cappis heroisk satte knolden på.

Mellem de to chancer sløsede AGF en kæmpe frisparksmulighed væk, da de satte en alt for omstændelig frisparkskombination op til Casper Højer inde i straffesparksfeltet

AGF-træner David Nielsen chokerede stort med sin startformation, hvor han valgte at hvile en stribe af holdets største stjerner oven på forårspremieren mandag i Horsens.

Ud med Mustapha Bundu, Patrick Mortensen, Frederik Tingager og Alexander Munksgaard - i stedet startpladser til en række spændende navne som Sebastian Hausner, Kasper Lunding, Kevin Diks... og Nicklas Helenius.

AGF-træneren signalerede med sin opstilling tydeligt, at pladsen i mesterskabsslutspillet anses for sikker, og De Hvide kunne derfor tillade sig at dosere kræfterne med tanke på pokalopgøret mod Esbjerg på tirsdag. En luksusdisposition som AGF ganske enkelt ikke har været i position til at lave i umindelige tider.

Men den type rokader er ikke uden omkostninger, og AGF fik kun i kortere sekvenser i kampen rytme i spillet. Kasper Lunding forsøgte sig ihærdigt, men ofte uden resultat sammen med Kevin Diks over højrekanten, I centerforsvaret gjorde Sebastian Hausner det sikre og kom sjældent i problemer.

Faktisk var det Nicklas Helenius, der efterlod det bedste indtryk blandt alle de nye AGF'ere. Et solidt opspilspunkt som dygtigt fik strikket AGF-angrebene sammen. Det eneste der manglede var afslutningerne, hvor det ikke blev til mere end et lidt forkølet hovedstød tæt under mål, der sad lige på Jesper Rask.

Se også: Efter brandkamp: Hylder vilde Victor

Se også: Se klippet: Her tackler FCK-stjerne politimand

Se også: FCK-profil: - Vi har slået bedre hold ud

1 af 18 AGFs Nicklas Helenius (15) når højest i feltet, men bolden vil ikke i kassen i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
2 af 18 Hobros Simon Jakobsen (2) i kamp med AGFs Nicklas Helenius (15) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
3 af 18 Hobros målmand Jesper Rask (1) vs AGFs Jakob Ankersen (7) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
4 af 18 Hobros Jacob Tjørnelund (4) i kamp med AGFs Benjamin Hvidt (22) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2020)
5 af 18 Hobros Jesper Bøge (3) hilser på AGFs Jakob Ankersen (7) efter superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2020)
6 af 18 Hobros cheftræner Peter Sørensen under superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
7 af 18 En skuffet AGF cheftræner David Nielsen forlader banen efter superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
8 af 18 Hobros målmand Jesper Rask (1) samler en tilbagelægning op og AGFs Casper Højer Nielsen (16) har efterfølgende chancen tæt inde under målet, men han formår ikke at score på frisparket i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
9 af 18 AGFs cheftræner David Nielsen under superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
10 af 18 AGFs Nicolai Poulsen (6) taber duel til Hobros Pål Alexander Kirkevold (10) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
11 af 18 Hobros Pål Alexander Kirkevold (10) i kamp med AGFs Kasper Lunding (35) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
12 af 18 Hobros målmand Jesper Rask (1) i duel med AGFs Jakob Ankersen (7) i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2020)
13 af 18 AGFs Jakob Ankersen (7) prøver, prøver og prøver, men bolden vil ikke ind i superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
14 af 18 AGFs direktør Jacob Nielsen og sportschef Peter "PC" Christiansen under superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
15 af 18 Der var kram til AGFs cheftræner David Nielsen fra Flemming Østergaard efter superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
16 af 18 Thomas og Hugo Helmig under superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
17 af 18 Marc Rieper med en fortid i bla. AGF, Brøndby IF, West Ham United og Celtic FC var til superligakampen mellem AGF og Hobro IK på Ceres Park i Aarhus, fredag den 28. februar 2020.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
18 af 18 Jakob Ankersen og AGF skuffede mod Hobro. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
37 kommentarer
Vis kommentarer