AaB sikkert i slutspillet: Uskarpe Pusic koster AGF sejr

AGF sikrede sig et vigtigt ekstra point til kampen mod nedrykning

Der blev ikke scoret i Aarhus - og så er AaB klar til mesterskabsslutspillet. Foto: Bonnerup Claus
Der blev ikke scoret i Aarhus - og så er AaB klar til mesterskabsslutspillet. Foto: Bonnerup Claus

AARHUS (Ekstra Bladet): AaB sikrede sig uden større problemer pladsen i mesterskabsspillet, da nordjyderne hentede et sikkert point ude mod AGF takket være 0-0.

Et point som hjemmeholdet i sidste ende kunne være tilfredse med, da Silkeborgs nederlag til FC København sikrede De Hvide et vigtigt ekstra point til nedrykningskampen.

Men AGF-træner David Nielsen og resten af holdkammeraterne i Smilets By må efter kampen kigge skævt til den tidligere Superliga-topscorer Martin Pusic, dar atter sled og slæbte for AGF, men evnen til at score mål er åbenbart fuldstændig forsviundet.

Pusic blev således spillet totalt fri i overtiden. En chance som han i Esbjerg-tiden tæskede ind efter behag. Men den selvtillidsforladte østriger tøvede så længe med sin afslutning, at Jores Okore kom heroisk tilbage og fik blokeret afslutningen.

AaB cruisede et top-6-placering hjem. Foto: Claus Bonnerup
AaB cruisede et top-6-placering hjem. Foto: Claus Bonnerup

En kæmpechance som bare ikke må brændes. Og det var egentlig kendetegnende for Martin Pusics indsats, at den sidste timing manglede i løbene. Med ja-hatten på så tegner det godt for AGF, at Martin Pusic begynder at befinde sig der, hvor chancerne opstår. Og for en ægte topscorer handler det mest af alt om at få hul på bylden.

AaB har gennem det meste af foråret vist sig som et meget stabilt hold rent defensivt med stor styrke på dødboldene. Den model fraveg Morten Wieghorst ikke, da det sidste vigtige point frem mod slutspillet skulle sikres.

Nordjyderne skabte meget lidt kampen igennem, men på dødbolde var de pivfarlige. Og Jores Okore burde have bragt nordjyderne på sejrskurs efter en time, da have ramte forbi et helt åbent hovedstød efter et hjørnespark fra Yann Rolim.

Tilgangen får ikke tilskuere til at strømme til stadion, men det skal nok give visse hovedbrud til medaljeaspiranterne.

Status før slutspillet: Så stærkt står dit hold

Fantastiske Kadrii smadrede OB

Straffespark og skud på træværket: Intenst drama giver Horsens plads i top seks

Ståle om skræksæson: Jeg har været en fiasko

De ondeste derbys: Rivalerne lå i åben krig i bosnisk provinsby

Overscoringer og kæmpehandler: Her er Superligaens 13 bedste nyindkøb