Aabech hævnede sig på FCN

Kim Aabech blev dobbelt målscorer i sikker 3-0 sejr over FC Nordsjælland

AGF tabte for to spillerunder siden med 2-0 i Farum - dét nederlag viskede de hvide søndag væk i kraft af blandt andet to mål af Kim Aabech. (Foto: Ernst van Norde)
AGF tabte for to spillerunder siden med 2-0 i Farum - dét nederlag viskede de hvide søndag væk i kraft af blandt andet to mål af Kim Aabech. (Foto: Ernst van Norde)

77 dage skulle AGF-tilhængerne sukke efter en sejr i Superligaen.

Men efter søndagens tidlige kamp fik De Hvide omsider lov til at synge sejrssangen, da FC Nordsjælland blev slået 3-0.

En sejr som lejesvenden Alexandar Cavric skal have en stor del af æren for. Han scorede to mål for Serbiens U21-landshold i landskamp-pausen. Og han havde taget storformen med retur til Aarhus, hvor han skabte store problemer for Patrick Mtiliga.

Og han skabte de offensive initiativer, der stort set fra kampens start gjorde, at hjemmeholdet så bedst ud.

Men det var tydeligt at se, at AGF efter striben af dårlige resultater savnede selvtillid. De fik ikke sat afgørende trumf på, selv om de især det første kvarter kom frem til flere kvalificerede afslutninger.

Se også: AGF-angriber scorer to mål i EM-kvalkamp

Derfor kom det som lidt af en forløsning, da Kim Aabech midt i halvlegen blev spillet fri efter et ryk fra Stephan Petersen og åbnede scoringen alene med David Jensen.

Målet fik FC Nordsjælland mere med i kampen, men det gav samtidig AGF mere plads til kanterne, hvor tilbagevendte Stephan Petersen fik mere og mere at sige, så FC Nordsjælland pludselig var travlt beskæftiget over begge kanter.

Derfor var der ikke så meget at indvende mod, at Alexandar Cavric lige før pausen kunne smække et superpræcist indlæg ind til Mate Vatsadze, der fra tæt hold kunne øge til 2-0.

Anden halvleg var væsentligt bedre fra FC Nordsjællands side, der fik spillet sig frem til en række fine tilbud mod et hjemmehold, der bare ville have tiden til at gå og forsvarede dybt.

Men dybt inde i overtiden gav satsningen bagslag, da indskiftede Ahmed Yasin kunne føre en kontra frem til Kim Aabech, der kunne score sit andet mål i opgøret.

TV: Arrogant Aabech: Chipper AGF på 3-0

Dermed spiller AGF sig op i midterfeltet og dermed bliver lidt af trykket taget af inden det på fredag går til Hobro. Det var netop sæsonens første opgør mod Hobro, der udløste den omdiskuterede Tamboura-sag, der har forgiftet forholdet mellem Hobro og AGF.

12 kommentarer
Vis kommentarer