Afslører: Det skete mandag aften

Det var først onsdag formiddag, at nyheden kom ud, men allerede mandag aften blev det på fem minutter besluttet, at David Nielsen var færdig som cheftræner i den kriseramte klub, AGF

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

David Nielsen skæbne blev afgjort på et møde mandag aften - på fem minutter.

Det kom frem på et pressemøde onsdag eftermiddag.

- Mandag aften mødtes vi fire, som sidder her. David Nielsen, Stig Bjørnebye, Jakob Nielsen og jeg. David har tidligere udtalt, at når han engang skulle slutte i AGF, så skulle vi sætte os sammen og finde ud af, hvad der skulle ske, og det gjorde vi mandag aften, siger AGF-formand Lars Fournais indledende på pressemødet.

Her blev der lagt vægt på, at det var tale om stor gensidig respekt på en aften, der var præget af værdighed.

- Vi havde en rigtig god snak, hvor vi fik drøftet rigtige mange forskellige ting. Vi har på alle måder haft en rigtig dårlig sæson i AGF. Vi har misset alle vores top seks-mål, og vi har ikke vundet de sidste 13 kampe og endte i nedrykningsfare. Så vi er alle enige om, at sæsonen har været skuffende og helt utilfredsstillende for os i AGF. Den udvikling, som vi har været igennem det sidste halve år, tager vi nu konsekvenserne af.

Dermed stopper David Nielsen i klubben et år før tid.

Hovedpersonen selv fortæller også, hvordan beslutningen skete i enighed mellem klubben og ham.

- Beslutningen er 100 procent gensidig. AGF har brug for en mand, der sparker døren ind og siger, nu spiller vi sådan her. Det brugte vi fem minutter på at blive enige om den anden aften. Det var en fantastisk måde at gøre det på, siger David Nielsen blandt andet.

Den karismatiske træner lægger stor vægt på, at han er meget glad og stolt over sine knap fem år i AGF. Han kalder samtidig AGF-ledelsens håndtering af hans stop for 'topclass'.

Efter en yderst intens periode er det nu blevet tid til at tage en puster, forklarer David Nielsen.

- Jeg skal bruge tiden på at blive opdateret og reflektere over, hvad det er for en slags fodbold, der skal spilles. Det kan også være, at jeg ikke kan opdatere mig. Det ved man aldrig. Men jeg glæder mig til at få en pause. Jeg glæder mig til at blive nysgerrig og inspireret. Jeg har mange kontakter, jeg ikke har plejet i ti år.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der bliver rusket grundigt op i tingene på Fredensvang denne sommer, hvor sportschef Stig Inge Bjørnebye for alvor skal forme sin vision for AGF - og en ny cheftræner skal findes. Læs meget mere om det lige her:

Her er AGF's ønsketræner

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind