Afsløring: AGF ventede kun på grønt lys - hemmelige samtaler med David Nielsen

Ekstra Bladet kan afsløre, at Glen Riddersholm længe har været på affyringsrampen i AGF, og David Nielsen har stået klar i kulissen siden sommer

Natten til lørdag fik Glen Riddersholm meldingen om, at han var færdig som cheftræner i AGF på grund af svigtende sportslige resultater.

Den nu forhenværende Lyngby-træner David Nielsen overtager jobbet med øjeblikkelig virkning.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at beslutningen om at erstatte Glen Riddersholm med David Nielsen har været planlagt i lang tid. Også længere tilbage end pokalfiaskoen mod Fredericia, som officielt var dråben, der fik bægeret til at flyde over hos AGF-ledelsen.

AGF Sendt på porten inden mål-show: Denne kamp førte til AGF-fyring

Flere kilder fortæller lørdag til Ekstra Bladet, at kontakten mellem AGF og David Nielsen allerede opstod i sommer, hvor ledelsen i Aarhus begyndte at tvivle på, om Glen Riddersholms projekt var på vej i den rigtige retning.

David Nielsen besluttede dog at blive i Lyngby for at føre klubben igennem Europa League-kvalifikationen, men med en frikøbsklausul i sin nye Lyngby-kontrakt var David Nielsen og AGF mere eller mindre enige om en aftale, når Lyngby havde afsluttet sit europæiske eventyr - og AGF kunne finde den rette timing til at skille sig af med Glen Riddersholm.

Det rette skyts til den ladte pistol blev så pokalnederlaget i Fredericia, og den administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen, så landskampspausen som den ideelle mulighed for at lave det længe planlagte trænerskifte.

AGF AGF-direktør: Pilen peger på Glen - ikke ledelsen

Bestyrelsen i AGF vil ikke officielt bekræfte Ekstra Bladets historie, og bestyrelsesformand Lars Fournais henviser til et interview med Ekstra Bladet tidligere på dagen, hvor Fournais udtalte følgende:

- Det er noget, som vi har evalueret over længere tid, og vi har ikke tillid til, at Glen Riddersholm fortsat er den rigtige mand. Det er årsagen til fyringen. Beslutningen var truffet inden Helsingør-kampen, men nærmere vil jeg ikke komme ind på det, sagde Lars Fournais uden at gå i dybden med et mere konkret tidspunkt for hverken beslutningen om fyringen af Glen Riddersholm eller aftalen med David Nielsen.

Lyngby Boldklub har heller ikke officielt ønsket at bekræfte Ekstra Bladets oplysninger, men kilder med dyb indsigt i klubbens beslutningsproces fortæller, at den nyudnævnte cheftræner Thomas Nørgaard har stået på stand by til at overtage rollen som chef siden sommer, da det stod klart, at David Nielsens tid i Lyngby gik på hæld.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra David Nielsen.

AGF AGF-profil hårdt ramt af chok-fyring: Den er svær at sluge

Foto: Ernst van Norde AGF Duncan raser mod AGF: Det er en skandale!

42 kommentarer
Vis kommentarer