Afsløring: Han smadrede awaykortet

Superliga-klubbernes brede støtte til fan-registrering blev sprængt til atomer på møde i går takket være AGF-boss Jacob Nielsen

Jacob Nielsen er på vej i Superligaen med AGF. Og nu har Superligaens tilhængere noget at takke ham for efter, at hans oplæg endte med at smadre awaykortet )Foto: Anders Brohus)
Jacob Nielsen er på vej i Superligaen med AGF. Og nu har Superligaens tilhængere noget at takke ham for efter, at hans oplæg endte med at smadre awaykortet )Foto: Anders Brohus)

Divisionsforeningen tager i dag hul på dialog med politikerne på Christiansborg for at få politisk accept af, at awaykortet ikke indføres efter sommerpausen, som det ellers var planlagt.

Og de passionerede fodboldfans, der de seneste måneder har kæmpet så hårdt mod udebanekortet, skal stile deres takkekort for den kovending til AGF-boss Jacob Nielsen.

For det var De Hvides øverste, der satte awaykortet til debat på Superliga-mødet i Odense i går. Det bekræfter flere kilder i Divisionsforeningens inderkreds over for Ekstra Bladet.

Diskussionen om awaykortet mundede ud i, at den brede alliance, der ellers havde stået bag Divisionsforeningens hårde, insisterende linje omkring awaykortet, blev sprængt til atomer.

Se også: Fans tæt på triumf: Awaykortet vakler

Allerede i starten af sidste uge insisterede AGF-direktøren på, at få away-kortet på dagsordenen og sendte et længere oplæg med. Og frem mod mødet sørgede AGF-bossen for at gøre sit politiske forarbejde.

Så da Jacob Nielsen med klar reference til de argumenter, som awaykortets modstandere havde listet på hjemmesiden nejtilawaykort.dk konstaterede: ’Det kan ikke passe, at fans er bedre informerede end os,’ så var bolden givet op til en ret ensidet debat.

Hurtigt bakkede Brøndby, AaB, Esbjerg og FC Midtjylland kritikken af awaykortet op.

Tilhængerne har anført, at de føler sig tilsidesat omkring arbejdet om awaykortet, hvor Divisionsforeningen har følt sig bundet af den handlingsplan, som daværende justitsminister Morten Bødskov lancerede tilbage i 2012.

Se også: Fans svigter Superligaen: Så meget er tilskuertallet faldet

Af den fremgik det: ’Divisionsforeningen, DBU og fodboldklubberne nedsætter en arbejdsgruppe med deltagelse af bl.a. politiet, som skal se på mulighederne for at udvikle et fælles adgangssystem til danske stadions.’

Jacob Nielsen skulle i den anledning have kritiseret, at klubberne ikke er i bedre dialog med sin største kundegruppe – tilhængerne – når introduktionen af et awaykort kan ende ud i massive protester.

1,5 mio. tilskuere gæstede landets Superliga-arenaer sidste sæson. Antallet bliver lidt mindre denne sæson.

I sidste ende måtte FCK-direktør Anders Hørsholt resignere og konstatere: ’Jeg er da ligeglad, om der kommer et landsdækkende kort.’

101 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere