Annonce:
Annonce:

AGF-boss efter flop-kåring: Det er unfair

AGF har denne sommer leveret beviset på, hvor vanskeligt det er at få succes på transfermarkedet

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

De kom tidligt på plads med markante navne, og De Hvides sportschef Peter Christiansen blev mødt med anerkendelse for et flot transfervindue, hvor velkendte Superliga-profiler blev hentet ind.

Halvvejs gennem grundspillet så tegner billedet sig noget anderledes.

Jakob Ankersen udnævner vi til det største flop blandt alle sommerens transfers, mens midtbanekraftværket Adama Guira også får plads på top ti. Samtidig har såvel Tobias Sana, André Riel og Frederik Møller været i betragtning uden at få plads på flop ti.

- Jeg synes, det er unfair at placere vores spillere i en flop-kategori. De har jo spillet masser af kampe. Et flop er en spiller, der slet ikke har leveret. Det synes jeg, vores spillere har gjort på skift, siger sportschef Peter Christiansen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Du kan se de ti spillere, som Ekstra Bladet har kåret til sommerens værste indkøb her:
Sommerens 10 bedste og 10 værste indkøb

Vi var taget til Fredensvang for at få Jakob Ankersens egen vurdering af starten af AGF. Den rapkæftede, nye AGF’er har flere gange været hudløst ærlig omkring skuffelsen over sin start hos De Hvide.

- Jeg spillede en dårlig kamp mod Sønderjyske, og jeg har helt overordnet ikke været tilfreds med mine første fire kampe. Jeg har stort set ikke været farlig, sagde han således oprigtigt efter nedturen i Sønderjyske, hvor Ekstra Bladet gav ham den sjældne flop-karaktér

Jakob Ankersen fik karakteren 0 ude mod SønderjyskE. Foto: /ritzau/Anders Brohus
Jakob Ankersen fik karakteren 0 ude mod SønderjyskE. Foto: /ritzau/Anders Brohus

Siden har der været enkelte opture, men indtrykket af en top-skuffende start har ikke fortaget sig. Og det ved Jakob Ankersen selv... måske derfor orker han ikke længere at snakke om emnet.

Men Peter Christiansen står gerne på mål for sommerens nyindkøb.

Annonce:

- Jeg anerkender, at det er spillere, som er hentet ind med visse forventninger, men det er jo ikke, fordi de slet ikke har præsteret. Nogle af dem har ramt rigtigt højt niveau, men så har de ikke fastholdt det ugen efter. Det er vores problem - og holdets problem, siger Peter Christiansen.

- Der er spillere, der falder ind på et hold øjeblikkeligt. Nogle skal bruge tre måneder. Andre tager det et år for. Vi vidste også, at en del af vores nye spillere var rustne, og derfor ville det først være i løbet af efteråret, at de blev bedre.

- Nu kan de her spillere ikke bruge manglende form eller rust som forklaring længere. De har fået lov til at spille i stor stil. Skulle Jakob Ankersen have scoret flere mål? Skulle Adama Guira have vundet flere dueller, inden han blev skadet?

Det er ikke i orden at placere AGF-spillerne i en flop-kategori, mener Peter Christiansen. Foto: /ritzau/Ernst van Norde
Det er ikke i orden at placere AGF-spillerne i en flop-kategori, mener Peter Christiansen. Foto: /ritzau/Ernst van Norde

- Skulle Tobias Sana have vist flere glimt at sit store talent? Det må andre vurdere, siger AGF’s øverste på det sportslige område.

- Frederik Møller og Pierre Kanstrup har spillet alle kampe. De fleste af de nye har spillet. Vi har prioriteret deres spilletid, siger Peter Christiansen.

Annonce:

- De nye spillere har præsteret på samme måde, som holdet har. Det har været for ustabilt. Der har været højdepunkter - Martin Spelmann og Jakob Ankersen i udekampen mod FC Nordsjælland ser rigtig gode ud. Tobias Sana i udekampen mod FC Helsingør. Solidt forsvarsspil i hjemmekampen mod Brøndby - godt nok mod ti mand, siger han og giver sit syn på, hvorfor holdet ikke har formået at holde fast i den gode afslutning på foråret.

- Det kan godt være, at det så stabilt ud mod afslutningen af foråret. Men vi vurderede, at det udtryk kom i kampe mod bunden af Superligaen. Og så er det måske lettere at præstere stabilt, end når det er et program, hvor det først er FC København, så Silkeborg, så Sønderjyske og så kommer FC Midtjylland. Det er vidt forskellige forudsætninger at levere under, mener Peter Christiansen.

Efter ophedet generalforsamling: Nu hedder de også AGF

Hidsig Spelmann: Må ikke tabe 0-4 uden at have smasket én ned

Masser af flop-indkøb i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: