AGF-direktør om David Nielsen: 'Får svært ved at stille nogen garanti'

AGF-direktør, Jacob Nielsen, var inviteret en tur i den varme stol til en snak om den nuværende situation i den kriseramte klub

Jacob Nielsen i DEN VARME STOL: Der er ikke nogen, der er fredet. TV-klip: TV 3 Sport

Målsætningen i AGF har været klar for starten. De Hvide vil i Top seks. I Aarhus har det erklærede mål været mesterskabs-slutspil i foråret.

Da den daværende AGF-træner Glen Riddersholm fik sparket 30. september – dagen efter den knusende 1-5-sejr på udebane mod oprykkerklubben fra FC Helsingør – var klubben fire point fra det forjættede fodboldland: Top seks.

Da David Nielsen overtog styringen og taktstokken på Fredensvang lå klubben nummer otte i Superligaen. Nu ligger aarhusianerne på 11. pladsen med hele syv point op til de seks bedst placerede danske mandskaber.

Fem nederlag i syv kampe og en negativ målscorer på 4-16 er de benhårde facts. AGF’s nye cheftræner har fået en mareridtsstart. Og målsætningen virker umådelig svær at realisere.

’Det er ikke tilfredsstillende’
Mandag placerede TV 3 Sport AGF-direktør, Jacob Nielsen, i den ’varme stol’, for at spørge nærmere ind til krisen, der i øjeblikket kradser i Aarhus. Og her erkendte bossen blankt at den nuværende situation selvfølgelig langt fra er tilfredsstillende:

- Der er rigtig mange ord, man kan finde, og mange nuancer i fodbold. Men jeg tror ikke, der er nogen, der er tilfredse med ’rigets tilstand’.

Men Jacob Nielsen øjner stadig muligheder:

- For vores vedkommende har vi selv muligheden for at afgøre det i de sidste kampe. Nu har vi Brøndby – en rigtig svær kamp på søndag – men så er der en lang vinterpause, og så kommer der syv kampe, hvor der heldigvis er 21 point på spil.

Se hele interviewet med AGF-direktøren øverst i artiklen.

Se også: AGF-ikon om krisen: Måske har trænerskiftet rystet truppen

På søndag kommer AGF på endnu en svær opgave i Superligaen mod førerholdet fra Vestegnen. Brøndby på udebane bliver efterårets sidste udfordring, inden den står på vinterpause. Foto: Anita Graversen
På søndag kommer AGF på endnu en svær opgave i Superligaen mod førerholdet fra Vestegnen. Brøndby på udebane bliver efterårets sidste udfordring, inden den står på vinterpause. Foto: Anita Graversen
 

Fortryder ikke fyring
Fra ledelsens side var tålmodigheden ganske enkelt sluppet op med Glen Riddersholm tilbage i slutningen af september. Holdet udviklede sig ikke. Og til trods for storsejren over FC Helsingør blev Riddersholm udskiftet.

Siden trænerskiftet har de sportslige resultater dog langt fra været prangende. Nærmest det stik modsatte. Men AGF-direktøren fortryder på ingen måde den skæbnesvangre beslutning:

- Nej, det synes jeg stadigvæk ikke det er. Det var det heller ikke dengang. Glen var hos os i næsten to år. Det var selvfølgelig ikke en øjebliksbeslutning truffet på vej hjem i bilen fra Helsingør. Det, tror jeg, de fleste er klar over. Men det var et samsurium af flere ting med det sportslige for øje i forhold til de resultater, vi ikke syntes, der var. Exit i pokalturneringen, og når vi kigger på de manglende sportslige resultater, lyder det fra Jacob Nielsen, der ikke lader sig ryste af de nuværende dårlige resultater:

- Det var de desværre også da Glen tiltrådte. Der gik der 11 kampe før han fik sin første sejr i AGF i ligaen. Så det har vi prøvet før. Helt tilbage fra sidst AGF har vundet noget, var Peter Rudbæk. Han havde cirka den samme start, som David har nu. Jeg kan godt finde trøst i den del af det. Selvfølgelig er der ikke nogen af os, der havde ønsket, det skulle være sådan her. Men vi er helt overbeviste om, at vi er på rette vej. Vi har nogle værdier, som vi synes, der passer rigtig godt i det her setup, vi har nu.

AGF-direktøren kan dog samtidig ikke stille nogen garantier for, at David Nielsen er fredet for resten af sæsonen:

- Jeg får svært ved at stille nogen garanti. Det er ikke min beslutning alene. Det er, som det altid har været, i den tid jeg har været med, en sportschef, en direktion og en bestyrelse i treenighed. Og sådan vil det fortsætte med at være. vi har tidligere udtalt, at der ikke er nogen, der er fredet. Heller ikke mig selv, som er blevet placeret i den 'varme stole' eller en træner eller nogen anden. Så er der ikke nogen, der skal være fredet.

Se hele interviewet med AGF-direktøren øverst i artiklen.

Se også: AGF-profil skrev Superliga-historie: Vi er heldige

Se også: AGF-træner har planen klar: Sådan bliver vi bedre

Se også: Håbløse AGF: Målmand blev kampens spiller mod bundproppen

Se også: Officielt: AGF-træner henter gammel kending som højre hånd

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen