AGF har travlt: Fire punkter i jagten på mirakelkur

Der er meget, der skal rettes op på for Glen Riddersholm, hvis AGF skal have en chance i pokalfinalen. Her er fire ting som Ekstra Bladet mener skal gøres

Jens Jønsson ærgrer sig mod Viborg fredag. Profilen var en af få, der kunne være sin indsats bekendt i nederlaget. (Foto: Anita Graversen)
Jens Jønsson ærgrer sig mod Viborg fredag. Profilen var en af få, der kunne være sin indsats bekendt i nederlaget. (Foto: Anita Graversen)

Det var bestemt ikke alting, der fungerede for AGF i fredagens superligakamp mod Viborg.

Kampen, der samtidig var optakt til Kr. Himmelfarts pokalfinale mod FC København, blev tabt 2-1, og Ekstra Bladet giver herunder sit bud på fire væsentlige punkter, hvor aarhusianerne bør forbedre sig, hvis FCK skal bydes op til dans torsdag i Parken.

1. Indstillingen og engagementet hos hver enkelt spiller skal forbedres markant.

Fredag mod Viborg så man stort kun Jens Jønsson og delvis Daniel A. Petersen levere på det niveau som vindere er lavet af.

Det er en falliterklæring for resten. Og en mand som Aleksander Cavric må have spillet sig helt ud på tilskuerpladserne ved at præstere så viljeløst, som han gjorde.

2. Forsvarsmæssigt skal der bygges meget stabilitet ind.

Viborg havde alt for let ved med enkle midler at splitte de bagerste AGF-skanser.

Specielt fordi de to backs Alexander Juel-Andersen og Daniel Christensen var alt for dårlige i deres tilbageløb. Hvis de ikke gør det bedre, så kommer straffen fra FCK omgående.

3. Morten Duncan Rasmussen var selvfølgelig savnet i front mod Viborg.

Men det nytter altså ikke, at AGF'erne er så fantasiløse, at de tror, at han er der alligevel.

I hvert fald øsede de konstant høje bolde ind i Viborgs feltet. Mod et stærkt velorganiseret FCK-hold har man Duncan tilbage, men han bliver lidt at stække, hvis AGF'erne ikke formår at variere opspillet.

4. Jesper Lange er rigtig god, når han kommer ind fra bænken.

Men han vil også kunne forstærke et AGF-hold i den nuværende forfatning ved at være med fra start.

Så herfra skal lyde en helt klar opfordring til Glen Riddersholm om at sende ham i kamp. Han har ærgerrigheden - og kan med sin ihærdighed blive en alvorlig torn i øjet på FCKerne.

Højdepunkterne fra superligakampen fredag

16 kommentarer
Vis kommentarer