AGF præsenterer ventet millionunderskud

Aarhus Elite mistede 6,9 millioner kroner i andet halvår af 2014, efter at AGF rykkede ud af Superligaen

AGF-spillerne skal helst spille klubben op i Superligaen, hvis økonomien skal hænge sammen. (Foto: Casper Dalhoff)
AGF-spillerne skal helst spille klubben op i Superligaen, hvis økonomien skal hænge sammen. (Foto: Casper Dalhoff)

Aarhus Elite A/S, selskabet bag fodboldklubben AGF, præsenterede mandag et halvårsregnskab, der viste et ventet underskud i millionklassen.

6,9 millioner kroner har selskabet i underskud i andet halvår af 2014, hvilket er i overensstemmelse med forventningerne.

Det skriver Aarhus Elite A/S i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi følger den plan, vi har lagt efter nedrykningen, og vi er på rette kurs, siger administrerende direktør, Jacob Nielsen.

- Men vi har dog stadigvæk et stort og udfordrende arbejde foran os, inden vi er i mål, siger han.

Stephan Petersen forlænger med AGF, som han vil spille tilbage til Superligaen. (Foto: Anders Brohus) AGF AGF forlænger med midtbaneprofil

AGF rykkede sidste sommer ud af Superligaen for tredje gang på otte år, og det har påvirket halvårsregnskabet kraftigt i negativ retning.

Aarhus Elite fastholder forventningerne om, at det samlede regnskabsår vil ende med et underskud på mellem 24-27 millioner kroner.

Selskabet har en egenkapital på 54,2 millioner kroner. Det skyldes primært, at Aarhus Elite sidste år gennemførte en aktieemission, der indbragte selskabet 52,7 millioner kroner.

- Med den gennemførte emission har vi fået skabt et solidt økonomisk fundament, der gør os i stand til via hårdt arbejde at indfri vores sportslige målsætninger, siger Jacob Nielsen.

Daniel A. Pedersen (tv) er opsat på at skulle til AGF øjeblikkeligt, men hans klub har ifølge AGF-direktør Jacob Nielsen ikke været fair i forhandlingerne (Foto: Claus Bonnerup) AGF AGF-boss raser over Silkeborg

Efter nedrykningen er selskabets samlede omsætning faldet til 36,4 millioner kroner fra 51,1 millioner kroner i samme periode året før.

Nedrykningen har påvirket indtjeningen fra tv, sponsorer samt entré og salg i forbindelse med AGF's kampe.

AGF ligger på tredjepladsen i den næstbedste række før forårets kampe.

Klubben har 31 point for 18 kampe, hvilket er seks point færre end Lyngby og Viborg, der sidder på de to oprykningspladser til Superligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer