AGF stjal FCM-træner: - Han viste mig Jakob Poulsens spark

AGF har i sommerpausen snuppet sin målmandstræner i FC Midtjylland. Det hjalp Aleksandar Jovanovic

HERNING (Ekstra Bladet): Aleksandar Jovanovic blev historisk i Herning, da han blev den første målmand nogensinde til at snuppe et straffespark fra Jakob Poulsen.

16 gange i karrieren havde Jakob Poulsen været sikkerheden selv fra 11 meter-pletten, men 17. gang gik det galt.

Aleksandar Jovanovic kastede sig intuitivt mod sin venstre side og viftede det hårde spark væk.

En afbrænder med masser af indlejrede historier.

AGF snuppede nemlig i sommerpausen sin nye målmandstræner hos mestrene. Nikolai Pold var utilfreds med, at han ikke havde plads på bænken under kampene i FC Midtjylland. Og AGF sagde haps - med effekt.

- Nikolai havde vist mig et samling af Jakob Poulsens straffespark inden kampen, så jeg kendte hans afslutningsmønster. Han afslutter meget varieret, så det var ikke helt oplagt, hvordan han ville skyde, så jeg var lidt heldig i dag.

- Jeg kiggede Poulsen i øjnene, og så bestemte jeg mig, forklarede AGF-keeperen, der ikke anede, at han var den første målmand, der lykkedes med at redde et straffespark fra Jakob Poulsen.

- Det er en sindssyg sløj følelse. Jeg brændte som AGF-spiller i den eneste kamp, jeg har spillet i 1. division, da jeg skød forbi i Vejle. Men det var altså heller ikke supergodt sparket, sagde Jakob Poulsen, der afviste, at målmandstræner Pold havde luret ham.

Jovanovic havde god grund til at juble. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix.
Jovanovic havde god grund til at juble. Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix.
 

- Jeg ved ikke hvordan han kan vide, hvor jeg har bestemt mig for at sparke, smilede Jakob Poulsen, der trods alt kunne glæde sig lidt over, at sæsonpremieren forløb bedre end sidste sæson, hvor det blev 4-0 i Brøndby.

For Aleksandar Jovanovic blev matchvinder-rollen en behørig oprejsning efter sommerens skuffelse, hvor han blevet vraget til Serbien VM-trup.

- Jeg var virkelig skuffet. Jeg var blandt de sidste 26 spillere, men kom ikke med. Det havde været en stor ting at opleve som spiller, men jeg har lagt det bag mig nu, sagde Aleksandar Jovanovic, der i Herning atter beviste, at han er ved at markere sig som en af ligaens bedste målmænd.

- Jeg tænker ikke så meget på min præstation. Det handler om holdet, og vi beviser igen i dag, at vi er vokset som hold. Som mandskab er vi måske 50-60 procent bedre end da vi startede året. Det er virkelig positivt, sagde Aleksandar Jovanovic, der fik masser af ros med fra cheftræner David Nielsen.

- Jovanovic har haft brug for lidt tid til at komme sig over, at han ikke kom til VM. Faktisk er jeg overrasket over, at han i det hele taget stadig er i klubben efter den sæson, han leverede.

AGF-keeperen blev vraget til VM, men leverede mod FCM. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
AGF-keeperen blev vraget til VM, men leverede mod FCM. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
 

- Men det viser bare hans mentalitet, at han er i stand til at lægge den slags bag sig, og da han endelig fik bearbejdet det hele, så må jeg sige, at han vendte tilbage med manér, sagde David Nielsen, der mente, at AGF i premieren leverede et bevis på holdets niveau.

- Vi kom ud for at levere et statement fra starten af sæsonen. Vi var gode i foråret, og vi var gode i dag. Vi kreerede en masse chancer især i første halvleg mod Danmarks bedste hold. Så kunne vi have tabt på det straffespark til sidst, men jeg så det, jeg ville, sagde David Nielsen.

- Vi afværgede mange dødbolde, mange indkast, og vi gjorde det over lang tid. At modstå det pres var en magtdemonstration og et vidnesbyrd om, at det kæmpe arbejde, vi har lagt fra dagen på træningsbanen, har haft effekt, mente AGF-træneren.

Tidligere Superliga-profil scorer nyt job: - Lidt at en tilfældighed

VM-stjerne smider transferbombe: Vil væk fra storklub

Stjernen med ekstremt løfte før VM-finalen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær