Annonce:
Annonce:

AGF tæt på negativ rekord: Det er jo ikke normalt

Taber AGF til AaB på mandag, tangerer holdet klubrekorden for flest hjemmebanenederlag i træk. Elmar Bjarnason er enig i betragtningen, at noget er alt. Det er bare svært at vide hvad

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

Det var en stor dag på Ceres Park i oktober, da AGF ydmygede Esbjerg fB med 6-2 hjemme i Aarhus, men siden har indbyggerne i landets andenstørste by måttet kigge langt efter en sejr på eget græs.

AGF har ikke vundet på hjemmebane siden den kamp, og hvis holdet taber til AaB på mandag, tangerer det klubrekorden for flest hjemmebanenederlag på stribe med syv. Det skete senest i foråret 2014, da holdet rykkede ud af Superligaen.

Tidligere på ugen sagde cheftræner Glen Riddersholm, at der hviler en mental byrde på holdet, når det spiller på hjemmebane, og midtbanemanden Elmar Bjarnason er enig. Det er bare svært at vide, hvad der præcis foregår.

- Det er ubevidst. Jeg kan kun snakke for mig selv, og jeg forbereder mig eller føler det samme før kampe ude og hjemme. Men vi har tabt seks i træk, så et eller andet er der galt, siger Bjarnason til tipsbladet.dk.

Annonce:

-Meget svært at finde forklaring, men vi har alligevel fået en fantastisk opbakning. Det er dejligt at se, at vi ikke har mistet støtten, selvom det er gået dårligt.

AGF-bossen vil have spillerne til at trække bukserne ud og kigge på deres kønsorganer i videoen over artiklen

Cheftræner Riddersholm varslede forleden nye initiativer for at få bugt med hjemmebanekomplekset, og nogle af dem er allerede blevet implementeret. Eksempelvis træner holdet både lørdag og søndag på Ceres Park.

Derudover har truppen taget en snak om hjemmebaneformen.

- Vi tog det op efter sidste kamp, og når vi starter forberedelser på AaB-kampen, snakker vi om det. Vi har næsten spillet bedre ude end hjemme, det er jo ikke normalt. Man skal være trygge og spille bedst hjemme. Det skal vi vende, hvis vi skal have succes, siger Bjarnason.

- Vi har snakket om det, men fordi det er ubevidst, er det svært at sætte ord på. Og det er svært at gøre noget ved, når man ikke kan sætte en finger på, hvad det er.

AGF kan tangere klubrekorden for flest hjemmebanenederlag i træk. Foto: Ernst van Norde
AGF kan tangere klubrekorden for flest hjemmebanenederlag i træk. Foto: Ernst van Norde
 

Annonce:

Bjarnason og co. har allerede tabt tre gange til AaB i denne sæson: 2-1, 2-1 og senest 1-0 i sidste spillerunde. Det har været smalle nederlag, og ifølge Bjarnason har det været marginalerne, der har adskilt holdene.

Derfor er det ikke alverden, der skal flyttes, før det bliver til AGF-sejr.

- Vi skal være mere skarpe, og vi skal virkelig passe på ikke lukke nemme mål ind. Kan vi spille til nul eller indkassere ét mål, tror også, vi kan score. Vi har scoret i alle kampe i foråret foruden i sidste runde, så vi kan altid lave mål, men er nødt til være fokuseret defensivt, stå kompakt og gøre det svært at skabe chancer mod os.

Riddersholm slår fast: Fansene gider ikke høre mere om presset

Husker du fodboldtalentet Peter Degn? 'De tvang mig til at sælge min røde Porsche'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: