AGF-træner om overlevelseskamp: En fantastisk mulighed

Få point i 2016 og overhængende fare for at havne i et nedrykningsslutspil ryster ikke Glen Riddersholm, der torsdag indledte vintertræningen i AGF

Da AGF torsdag indledte træningen på en lånt træningsbane i Odder, var Mikkel Rask foreløbigt eneste nye spiller i den trup, der i fem hektiske runder i februar og marts enten ender i en af de to halvdele af nedrykningsslutspillet eller, med en mirakuløs slutspurt, i det top 6-slutspil, der er AGF-ledelsens målsætning for sæson.

AGF er syv point efter SønderjyskE på sjettepladsen og får med fem runder igen og adskillige hold foran i tabellen svært ved at nå toppen.

I et stort interview med Tipsbladet taler AGF-cheftræner Glen Riddersholm om det hektiske forår forude og det 2016, hvor AGF ifølge Riddersholm kunne have fået flere point med flere kortsigtede valg.

- Vi kunne være gået på kompromis i 2016. For eksempel kunne vi have fraveget vores princip om, at for at spille kamp skal man præstere til træning og i de kampe, man spiller. Nogle spillere har ikke spillet, selvom de var klar og kunne have spillet, fordi vi har prioriteret kulturen over den enkelte kamp, siger Glen Riddersholm.

- Det er det lange sigte, vi har. Det mod skal vi have i hverdagen, os der har kniven for struben. Det vil der ikke blive ændret på. Har vi ikke det mod i AGF, får vi aldrig skabt og genrejst det AGF, alle i byen drømmer om, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Ender vi i nedrykningsslutspillet, er det en fantastisk mulighed og test af, hvor vi er. Det skal vi kunne modstå. Ellers har vi signet de forkerte spillere, hvis vi ikke kan håndtere det. Jeg kan mærke på holdet, at når jeg før en kamp mod en på papiret svagere modstander har sagt, at vi er klare favoritter og skal vinde, så er det en stil og et pres, man ikke er vant til at påtage sig. Det er en adfærdsændring, det tager tid at komme igennem, siger Glen Riddersholm.

- Jeg er sikker på, fansene vil bakke os op, og at vi har den nødvendige modstandskraft i foråret. Lader vi skriverierne og det ydre pres komme ind under huden, så bliver det umuligt som træner at styre et hold, siger Glen Riddersholm, der allerede i januar har tænkt sig at forberede spillerne på, at det alt andet lige er en meget realistisk mulighed.

58793080.jpg 

I januars transfervindue forventer Glen Riddersholm ikke den store aktivitet, men på sigt mener AGF-træneren, at klubben med nogle ekstra topspillere vil have styrken til at spille fast i toppen af Superligaen.

- For at tage næste skridt, skal vi nok have tre-fire topspillere til truppen. Her mener jeg spillere i samme lag som eksempelvis Morten ”Duncan”. Spillere med stor erfaring og erfaring fra at vinde titler og medaljer. Når vi i fremtiden er lykkedes med det, så vil vi efter min overbevisning have skabt det fundament, som gør, vi kontinuerligt kan planlægge med top 6. Vi har holdspillerne, talenterne og mentaliteten, og den nødvendige modstandskraft i kampene, siger Glen Riddersholm.

Læs hele interviewet med Glen Riddersholm i fredagens udgave af Tipsbladet, hvor AGF-træneren argumenterer for, hvorfor AGF's førstehold er mærkbart stærkere end for 12 måneder siden.

Læs også, hvor Riddersholm står i forhold til en forlængelse af aftalen med AGF, der udløber i juni 2018.

Tipsbladet er på gaden igen, blandt andet med fjerde og sidste kapitel i den store serie om Premier League gennem tiderne. Efter Kent Nielsen (om livet før Premier League med Aston Villa), Brian Laudrup (om den korte tid i internationale Chelsea) og Niclas Jensen (om Manchester City før det store spring) lukker Jakob Haugaard serien ved at fortælle om hverdagen i den globale række og i en klub, der tjener flere penge hvert år end for eksempel Napoli, Sevilla, Marseille, Benfica og Ajax. Køb Ekstra Bladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på her

TipsbladetForside6 januar 2017 (2).jpg 

I Tipsbladet fredag får du også:

- Stort interview med Glen Riddersholm

- Status på mesterskabskapløbet i Premier League efter det hårde juleprogram

- Tipsbladets store nytårsquiz om 2017 med fede præmier på højkant

- Portræt af en af Europas sensationer, Istanbul Basaksehir

- Analyse om muligheden for et udvidet VM

- Overblik over ugens transfers

- Spiltips

- Resultater

TV: 12. dec.: AGF-fans gik AMOK - stormede banen efter vanvid i pokalkamp:

Agent bekræfter: Roma-spiller vil til Brøndby

Dansker vil væk fra Premier League-klub: Her er ønskescenariet

Se de unikke billeder: Kom med bag facaden i AGF

Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis