Annonce:
Annonce:

AGF-træner: Vi er omgivet af angst og frygt

AGF-træner Glen Riddersholm vil have sine spillere til at lukke af for omverdenens evige snak om frygt og nedrykning frem mod de kommende playoff-runder

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

Tre sejre i træk var lige præcis alligevel ikke nok for AGF i forhold til slippe fri af playoff-kampene om at undgå nedrykning.

Forud for søndagens første playoff mod Esbjerg fB er træner Glen Riddersholm helt klar på den udfordring, der venter. AGF-træneren kalder Esbjerg fB et hold med gode individualister, der stadig er ved at finde spilkoncept og rytme efter flere transfervinduer i træk med store udskiftninger i truppen.

Trods 1-0-sejren over Viborg skal AGF søndag spille første playoff-kamp mod Esbjerg om at undgå nedrykning. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Trods 1-0-sejren over Viborg skal AGF søndag spille første playoff-kamp mod Esbjerg om at undgå nedrykning. Foto: Mikkel Berg Pedersen
 

Men som træner i Århus er det ikke modstanderen, der fylder mest for en AGF-cheftræner. I Århus fylder nedrykningerne i 2006, 2010 og 2014, og det er det eksterne pres, AGF'erne i de næste par uger skal vise, de kan modstå, mener Glen Riddersholm.

Annonce:

- Den frygt, vi er omgivet af, qua AGF's historik, den vil vi møde nu. Vi bliver spurgt, om vi er bange for historien, den enkelte spillers præstationer, og der vil blive spekuleret i utroligt mange ting. Fra dag 1 har det været væsentligt for mig at skabe et stærkt omklædningsrum og fællesskab. Og det har kendetegnet AGF trods meget svingende præstationer på banen. De fire vægge, vi er omgivet af, skal være de stærkeste. Vi holder fokus på vores egen præstation.

- Jeg ønsker, at man er risikovillig og tager initiativ. Jeg tror ikke på at lade frygt og angst tage over. Jeg ved, det er en naturlig mekanisme. Jeg forventer ikke, at vi spiller frigjort. Men det hold, der har det største mod og tør spille, står godt. Jeg vil bede mit hold om at vise mod, for vi kan ikke fedte os til det. Vi skal have modet til at tænke fremad. Det er derfor, vi har scoret 45 mål, femteflest af alle, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Vi skal lade være med at lytte til alle dem, der er bange. Vi er omgivet af angst, fordi det er gået galt tre gange på 10 år. Den angst og frygt må vi aldrig lade komme ind under huden. For den er vores største fjende.

Læs mere om AGF og udfordringen i Superligaens playoff i Tipsbladet fredag

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet.

Annonce:

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:

- Stor nedrykningsfokus: Alt om playoff-kampene

- Interview med Bo Henriksen

- Artikel om den positive fornemmelse i Viborg

- Tjek på talenterne i Esbjerg

- Undersøgelse: Hvor meget går FCK efter at gå ubesejret gennem sæsonen?

- Afskedsinterview med Andreas Cornelius

- Farvel til et smukt Monaco-hold

- Spiltips

- Resultater

Læs også på Tipsbladet.dk: AGF-træner: Vi er omgivet af angst og frygt.

AGF på vej mod bemærkelsesværdig rekord

AGF risikerer hvile-krise: Her er deres reaktion

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: