AGF vil blive i Superligaen og senere hen i top seks

AGF har de seneste mange år været på en lang rutsjebanetur. Nu vil klubben etablere sig i top-seks i Danmark, inden der er gået fem år

Arkivfoto: Gregers Tycho
Arkivfoto: Gregers Tycho

Bristede drømme. Nederlag på nederlag. Nedrykning. Rod i klubben.

Succeshistorierne har ikke altid været i overtal, når snakken er faldet på traditionsklubben AGF.

Men positive vinde blæser ind over det østjyske.

"De Hvide fra Fredensvang" vil være en fast bestanddel af dansk fodbolds fineste selskab.

- Planen for den kommende sæson er at blive oppe, men mere langsigtet vil vi blive en superligaklub. Vi sigter efter at være en top-seks-klub, inden der er gået tre-fem år, siger klubbens sportschef, Jens Andersson.

Den nye turneringsstruktur, der træder i kraft fra sæsonen 2016/2017, betyder, at der i indeværende sæson kun skal findes én nedrykker.

Pione Sisto taler sin sag overfor Jakob Poulsen, der valgte at lytte til sin unge holdkammerat. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland Forhandlingen endte med Sisto-perle

- Det ændrer ikke så meget ved vores planer, men det betyder jo selvfølgelig, at vores risiko for at rykke ned er blevet halveret, og det er vi glade for, siger AGF's administrerende direktør, Jacob Nielsen.

Farvel til syv spillere
Siden Brian Steen Nielsen blev smidt på porten, har der været stor udskiftning på ledelsesgangene i Aarhus, og senest kom Jacob Nielsen til fra Randers for omkring et år siden.

I spillertruppen er der allerede gjort klar til sæsonen. AGF sagde på en gang farvel til hele syv spillere i maj.

Det drejede sig om Kasper Povlsen, Arthur Sorin, David Cortés, Marcus Solberg, Darnel Situ, Andreas Laudrup og David Devdariani, der af forskellige årsager ikke fortsatte i klubben.

Pione Sisto blev matchvinder med to mål i FCM's sæsonpremiere mod lokalrivalerne Viborg. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland Kan de holde på ham?! Sisto lynede i premieren

Også den norske midtstopper Johan Lædre Bjørdal er væk.

Og når noget rører sig i AGF, bliver det fulgt tæt af fansene, medierne og byen.

Det store forventningspres, der hviler på AGF, accepterer aarhusianerne, og klubben er bevidst om presset uden at lade det fylde for meget.

Gode til at huske dyderne
- Det er klart, at presset er stort, men vi fokuserer på det, vi selv kan. Presset er en del af jobbet, og det har jeg ingen problemer med, siger Jens Andersson.

Målmand, anfører og klubikon Steffen Rasmussen er enig med sportschefen.

- Det er bare sådan, det er. Det er jo derfor, man synes, det er sjovt at spille i AGF. Sidste år var vi gode til huske på dyderne om hårdt arbejde og seriøsitet, og det skal vi tage med i den kommende sæson, siger Steffen Rasmussen.

I de tre første spillerunder skal AGF møde Brøndby, Viborg og Randers, og særligt opgøret mod ærkerivalen Brøndby søndag klokken 18 ser klubben frem til, siger Steffen Rasmussen, der har spillet hele sin seniorkarriere i AGF.

- Vi får vores ilddåb. Det bliver en rigtig fed kamp. Der kommer gang i den på lægterne, for det er lige så meget en kamp for tilhængerne. Det er altid sjovt at spille mod Brøndby, lyder det fra Steffen Rasmussen.

15 kommentarer
Vis kommentarer