AGF vil have spillere som FCM og Brøndby

AGF skal på sigt lægge økonomisk arm om de bedste spillere med de største i Superligaen, afslører klubbens bestyrelsesformand i stort interview forud for FCK-kampen på søndag

De har store ambitioner i Aarhus. (Foto: Christer Holte)
De har store ambitioner i Aarhus. (Foto: Christer Holte)

Hvis AGF skal spille europæisk i denne sæson, går vejen sandsynligvis gennem den pokalturnering, hvor den århusianske klub tidligere på ugen kvalificerede sig til semifinalen med en 3-0 sejr i Haderslev over SønderjyskE.

For AGF ligger i den tunge halvdel af Superligaen forud for søndagens kamp mod FC København, hvor århusianernes formand Lars Fournais håber på at lokke 15.000 gæster til fodbold på byens smukt beliggende stadion, Ceres Park.

Se også: Hedder du Ståle eller Glen? Så kan du se gratis bold

Halvandet år efter nedrykningen til 1. division udløste en hovedrengøring i klubben, der senest har skiftet cheftræner fra Morten Wieghorst til Glen Riddersholm, er der endelig luft til at tænke fremad, og på sigt vil AGF vokse sig så økonomisk stærk, at man i spillerbudgettet og kampen om spillere kan måle sig med Brøndby IF og FC Midtjylland, fortæller AGF-formand Lars Fournais i et stort interview med Tipsbladet.

- Det vil måske tage længere tid, men vi vil over tid blive større og nærmere os det spillerbudget, man ser i Brøndby og FC Midtjylland, siger Lars Fournais.

I Århus vil store underskud på regnskabet dog være forbudt, så længe Fournais er formand, siger Fournais i interviewet.

Så det større spillerbudget skal blive til ved, at administrerende direktør Jacob Nielsen, headhuntet i Randers FC efter nedrykningen i 2014, og klubbens kommercielle afdeling får skruet indtægterne så højt op, at AGF har råd til et spillerbudget på niveau med de to hold lige under FC København.

Se også: AGF stråler i målfest: Her slutter 20 års pokalmareridt

AGF, der ellers har været kendt for selv at slå store huller i budgetterne i tidligere år, vil ifølge Fournais ikke igen satse penge på spillerkøb og lønninger, før pengene ligger i klubkassen.

- Jeg vil ikke forholde mig til den forretningsmodel, de kører med i FC Midtjylland og Brøndby IF. Det er ikke den, vi kører efter i AGF. Vi tror, vi kan nå vores mål ad den vej, vi går. Det er en kombination af at blive dygtigere år efter år, at få et bedre hold, kanalisere stadigt flere penge over i fodbold, og samtidig have en positiv bundlinje. Det er den sunde måde at drive AGF, siger Lars Fournais.

- Det er vel stort set alle Bundesliga-klubber, der kører med overskud, og det viser, du kan drive en fodboldforretning med overskud. Vi har så stort et potentiale og indtægtsgrundlag, at vi kan nå det mål. Så vil vi være presset af andre klubber med andre strategier. Vi er stadig nødt til at følge vores vej, siger Lars Fournais.

Se også: Tilfreds Duncan efter comeback: Meget at glæde sig over

Her er 'Duncans' første AGF-mål i 11 år:

Læs hele historien om AGF og læren fra de tre nedrykninger, der var en af de faktorer, der udløste vinterens trænerskifte, i Tipsbladets printudgave i dag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her

Husk at vi har en ny ugentlig udgave om tirsdagen – i Tipsbladet Tirsdag  8. marts kan du blandt andet læse om de store Champions League-kampe, få en fed reportage fra Dortmund-Bayern i weekenden og høre mere om, hvorfor Manchester United og Liverpool så sjældent har kæmpet om mesterskabet i England.

I Tipsbladet fredag får du historierne om:

At Gladbach vil forhandle et Andreas Christensen-køb til sommer

Reportage med en debutant i Parken, der kan ende som dansk landsholdsspiller.

Morten Bertolt, der fortæller ærligt om karrieren og pengene, fodboldspillere vælger til og fra

Optakt til topkampen i 1. division

Lucas Moura

Zinedine Zidane

Kronik om FIFA's og Infantinos vej frem

Spiltips

Fire siders resultater

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere