Mestrene knuste AGF

FC Nordsjælland gav AGF det tredje nederlag på stribe

AARHUS (ekstrabladet.dk): I 17 minutter lignede AGF et hold, der ville lege fræk fredag med FC Nordsjælland. Men så fik mestrene styr på landsholds-debutanten Casper Sloth og knuste stille og roligt et AGF-mandskab, der er kommet helt ned på jorden igen over de seneste par uger.

Kampen blev i praksis afgjort ti minutter efter pausen, da FCN udnyttede, at holdet generelt havde de små marginaler på sin side. Jores Okore kom fra offside-position, da han modtog bolden på kanten af feltet. Tilfældigt blev bolden i klumpspil lirket frem til Joshua John, der kunne score for første gang siden slutningen af september.

Logisk udvikling
Målet var en logisk udvikling i en kamp, hvor det i lange perioder var umuligt at se, at FC Nordsjælland havde skiftet fem mand i forhold til sidste weekends kamp mod Randers FC. Mest markant var naturligvis fraværet af landskamp-trætte Nicolai Stokholm, men de karantæne-betingede fravær fra Michael Parkhurst og Patrick Mtiliga betød faktisk, at Jorés Okore var eneste ganganger i FCN-forsvaret. Læg dertil Mikkel Beckmanns skadesbetingede afbud.

Men FC Nordsjællands spilkoncept er så indarbejdet, at afløserne efter de indledende justeringer tog fuld kontrol over kampen. Og risikoen for at AGF med en tilfældig scoring kunne bringe sig tilbage i opgøret blev aflivet, da en hurtig kontra endte hos Joshua John, der afleverede ind foran mål, hvor Kasper Lorentzen headede 2-0 i kassen.

De to scoringer var til gengæld også et udtryk for en skarphed foran mål, som AGF måtte misunde. Især Søren Larsen var stor synder i sin første start siden april. To gange fik åbne hovedstødschancer uden at ramme målet.

Store AGF-chancer
Casper Sloth startede kampen helt overdådigt. Der var bare gået et minut, da han med en knivskarp pasning over 40 meter sendte Stephan Petersen alene mod FCN-målet. Men den tidligere FCN-spiller havde nærmest for lang tid til at tænke over sin afslutning og skød i stedet lige på Jesper Hansen.

Det blev indledningen til et godt kvarter, hvor begge hold var gode rent offensivt. Casper Sloth lå centralt og fik godt med plads til at iscenesætte hjemmeholdets angreb. FC Nordsjælland omvendt baserede sig meget på sit tålmodige pasningsbaserede opspil.

Det lignede en kamp, der skulle ende i et offensivt eldorado, da først Morten Nordstrand headede fri i helt fri position fire meter fra mål og AGF på det efterfølgende angreb fik spillet sig frem til to åbne chancer til Osama Akharraz.

I stedet gik opgøret i baglås. Casper Sloth faldt meget i niveau, samtidig med at FCN i stigende omfang blev opmærksomme på at holde landsholdsspilleren fra bolden.´

FC Nordsjælland strammede grebet om kampen. Det træk tippede kampen afgørende til fordel for mestrene.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen