Tøfting: Pindsvine-bold i AGF

Hold kæft og lyt til plæneklipperen: Stig Tøfting er ikke imponeret af spillestilen i AGF under træner Peter Sørensen, skriver han i sin klumme i dagens udgave af Ekstra Bladet

Grundlæggende har Peter Sørensen gjort det fint i AGF, men vil klubben være en magtfaktor, skal holdet være mere styrende og skabe flere chancer. (Foto: Gregers Tycho)
Grundlæggende har Peter Sørensen gjort det fint i AGF, men vil klubben være en magtfaktor, skal holdet være mere styrende og skabe flere chancer. (Foto: Gregers Tycho)

JA, DER ER INGEN vej udenom. Vi må en tur ned på mit værtshus hér i Aarhus og lige lodde stemningen omkring AGF.

Nu påstår jeg jo ikke, at det flyder med guldkorn i stride strømme, men det er sgu alligevel værd at lytte efter en gang imellem. Specielt når det handler om byens fodboldstolthed - og der er bare en ting, jeg hører igen og igen: Det er blevet kedeligt at gå på Aarhus Stadion.

JA, GU' ER folk forvænte i Aarhus, og det er de i deres fulde ret til at være. AGF er en stolt klub, en traditionsklub og et hold, hvor man både skal kunne forvente resultater og underholdning. Det sidste er der ingenting af, og nu begynder resultaterne også at svigte. Hvorfor? Jo, fordi man i mine øjne forfalder til alt for meget pindsvine-fodbold.

JEG HAR STOR respekt for, at man har haft fokus på at få organisationen på plads på holdet. At de defensive aftaler sidder i skabet, og at man skal være svære at slå. Helt ok, men jeg gider altså ikke høre det pladder om, at AGF er et oprykkerhold og derfor skal blive i rækken med alle midler.

Hør nu hér: AGF er ikke et oprykkerhold, hverken når man kigger på spillermaterialet eller lønningerne. Tværtimod er det vel Superligaens mest rutinerede trup, og derfor kan vi forvente noget mere end ren overlevelse.

GRUNDLÆGGENDE synes jeg jo, at Peter Sørensen har gjort det fint, men jeg sidder da også og ryster på hovedet en gang imellem.

For eksempel mod Silkeborg i torsdags.

Silkeborg er foran 2-0, men alligevel bliver Søren Larsen hevet ud efter 73 minutter og forsvarsspilleren Anders Kure smidt op i front. I sådan situation virker det altså, som om man siger: Ok, enten taber vi 2-0 - eller også taber vi 2-0! NÅR MAN SÅ, hvor rystede Silkeborg var, da Peter Graulund så reducerede med få minutter tilbage, så er det i min verden uforståeligt, at AGF ikke gik mere helhjertet efter et enkelt point.

At se fem mand dække gamle Henrik ' Tømrer' Pedersen op ved at indkast på AGF's banehalvdel var heller ikke kønt, og det samme med Søren Larsen, der alt for ofte lå helt tilbage på midtbanen, hvor hans manglende teknik stoppede mange af kontraløbene.

OK, HVIS JEG skulle vælge mellem at spille kedeligt fodbold med Peter Sørensen eller rykke ud med Erik Rasmussen ( nå, ja - og jeg var vel også en lille brik i det spil), så ville jeg selvfølgelig tage Peter Sørensen-modellen, men jeg synes bare, man kan forvente noget mere af AGF. Hvad er det, man vil? Forsvare sig til en midterplacering? Er det, fordi man ikke vil eller kan, at man ikke formår at dominere kampene noget mere? JEG KAN ÆRLIG TALT heller ikke se på spillerne, at de synes, det er særlig sjovt, og spilleglæden lyser da heller ikke ud af AGF'erne. Jeg synes faktisk heller ikke, at de spiller op til det fine potentiale, de har.

DERFOR BLIVER kampen i morgen mod FCK heller ikke den topkamp, mange havde håbet på i Aarhus, men omvendt har AGF alt at vinde, men ikke hvis de igen vælger at parkere spillerbussen nede foran feltet.

Selv om AGF har fået en lille gave med N'Doyes karantæne, så er det ikke sådan, man slår FCK. De skal presses og stresses i opspillet.

PÅ DEN LANGE bane er det selvfølgelig også uholdbart, hvis AGF vil være en magtfaktor i dansk fodbold. Så skal man være mere styrende, mere i boldbesiddelse, skabe flere chancer. Noget alle de nuværende top-fire hold, FCK, FCN, Horsens og FCM, rent faktisk går efter, når de løber på banen.

DET GØR AGF desværre ikke - og så må Peter Sørensen finde sig i, at folk skumler på værtshusene.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere