Twitter-brok skal fjernes fra Superligaen

Klubberne i Superligaen skal på kursus i sociale medier, så spillerne tænker sig om på Twitter og Facebook

Superligaspillerne kan komme til at sende nogle forkerte signaler på Twitter og Facebook, og derfor bliver klubberne nu sendt på kursus, så de kan lære at begå sig professionelt i de sociale medier.

Fra midten af april arrangerer Divisionsforeningen en række kurser.

- De sociale medier taber uskyld og er overvåget af en større offentlighed. Derfor er der behov for at udvikle en professionel håndtering af dem, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til Politiken.

Osama Akharraz var ikke det bedste humør mandag aften. (Foto: Richard Skovby) AGF AGF-profil på Twitter: Dommere har ingen nosser

Kurserne kan meget vel betyde, at de enkelte superligaklubber ligesom i Storbritannien laver politikker om spillernes brug af Facebook og Twitter.

- Det er meget tænkeligt, at kurserne resulterer i, at klubberne skriver regler om sociale medier. Så vil vi bidrage med input til, hvordan de kan se ud, men det er op til den enkelte arbejdsplads, om den vil have nogen, siger Claus Thomsen.

AGF-spilleren Osama Akharraz leverede mandag aften et eksempel på den slags ytringer, der meget vel snart kan være fortid fra spillere i Superligaen.

Efter 1-3-nederlaget til Sønderjyske skrev han blandt andet følgende på Twitter:

- Dommerne i kartoffelligaen er bare for dårligere... De har ingen nosser!

Tænk jer om i AGF
Twitter-beskeden er allerede blevet drøftet igennem i den aarhusianske klub, hvor træner Peter Sørensen har holdt en snak for spillertruppen.

- Jeg har bedt ham om at tænke sig om, for det har han åbenbart undladt. Det har jeg sagt i plenum, så alle spillere er blevet opfordret til omtanke.

- Vi begrænser dem ikke i, hvad de bruger deres fritid til, og i udgangspunktet må de sige, hvad de mener. Men det er en god idé at tænke sig om, fortæller Peter Sørensen til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer