Farvel AGF!

Århusianerne sendt ned i 1. division med et brag af sølvvinderne OB, der sejrede 3-0 i sidste spillerunde

AGF får brug for al mulig støtte i fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)
AGF får brug for al mulig støtte i fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)

Jakob Poulsen, Martin Jørgensen, Jerry Lucena, Benny Feilhaber, Peter Graulund. Og. Så. Videre.

Umiddelbart en masse gode spillere, men ikke nok til at redde AGF fra den skæbne, det meste af Århus har frygtet hele foråret. Søndag eftermiddag blev AGF sendt ned i 1. division med et brag af sølvvinderne OB, der sejrede alt, alt for let med 3-0 på NRGi Arena. Farvel AGF!

Nok havde århusianerne chancen for både at udligne OB-angriberen Demba Nyréns hurtige føringsmål - efter en stor fejl af Jakob Poulsen, i øvrigt - da Martin Jørgensen drønede bolden snert forbi fra 20 meter, eller da Stephan Petersen efter en fremragende solotur ramte overliggeren. Men indsatsen var alligevel skuffende. Især i den første halvdel af første halvleg.

Gult kort for film
AGF havde også en sidste chance for at udligne, da Casper Sloth kort efter pausen noget kontroversielt blev tildelt et gult kort for film af dommer Lars Christoffersen - men han også kunne være tildelt et straffespark.

Casper Sloth blev stukket fri og prikkede bolden forbi Roy Carroll i feltet - men han kastede sig alt for hurtigt og alt for dramatisk.

Havde unge Sloth ikke gjort det, var han nok alligevel blevet jævnet med jorden af OB-målmanden. I stedet blev det 0-2, da Demba otte minutter senere ganske ubesværet headede et hjørnespark i mål med sit fjerde sæsonmål.

Og da Hans Henrik Andreasen med sit blot andet sæsonmål udnyttede endnu en dødboldsituation til 0-3 efter 62 minutter, startede udvandringen fra det gamle stadion, hvor opbakningen ellers indledningsvis havde været fremragende til byens fodboldsønner fra de mere end 15.000 tilskuere.

Ingen troede på miraklet
AGF pressede ganske vist fint på i den sidste halve time og blev hjulpet på vej af en udvisning til Jonas Troest for to gule kort, men ingen troede længere på miraklet.

Den femdobbelte mesterklub med den store optimisme og de høje ambitioner er igen at finde i den næstbedste række - som den også var det i en enkelt sæson i 2006/2007

Og spørgsmålet er nu, hvor mange af AGF's stjerner, der fortsætter i klubben efter nedrykningen. Og hvor mange timer, Erik Rasmussen fortsat er træner i klubben ...

1 af 2 Peter Graulund har svoret troskab til AGF, selvom den står på 1. division i den kommende sæson. (Foto: Lars Poulsen
2 af 2 AGF får brug for al mulig støtte i fremtiden. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer