Annonce:
Annonce:

Martin Jørgensen hjem til AGF

Efter 13 år i udlandet vender Martin Jørgensen tilbage til AGF og Superligaen

Hjem til Århus: Martin Jørgensen vender hjem til AGF. (Foto: Lars Poulsen)
Hjem til Århus: Martin Jørgensen vender hjem til AGF. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

Mon ikke Don Ø klapper lidt i sine små hænder? For når FC København 7. marts indleder foråret i Superligaen, så ligner opgøret mod AGF pludselig en regulært tilskuertræffer. For den dag vender Martin Jørgensen hjem til Superligaen.

AGF er efter en langstrakt flirt med Martin Jørgensen, der har løbet siden sidste sommer, blevet enig med den danske landsholdsspiller om en aftale, der løber frem til sommeren 2011.

De dårlige udsigter til spilletid i Fiorentina var blevet et problem for Martin Jørgensen, der ville få svært ved at komme i betragtning til VM-truppen.

Derfor var valget egentlig ikke så svært, da AGF sidst på ugen fik nogle investorer til at skillinge sammen til den aftale, som Martin Jørgensen så brugte weekenden til at gruble over.

Annonce:

Formalitet
Udadtil har landsholdsspilleren hele tiden givet udtryk for, at hans muligheder for at vende hjem til Danmark hang sammen med velvilje fra Fiorentinas ledelse.

Formelt set har Fiorentinas top ikke accepteret Jørgensens exit endnu, men det forventes at være en formalitet. I bund og grund har Martin Jørgensens valg stået imellem at hæve lønnen det sidste halvår i Firenze eller tage hjem til en markant lønnedgang for at holde liv i drømmen om VM.

– Jeg har endnu ikke snakket med direktøren, kom det undvigende fra Martin Jørgensen, da Ekstra Bladet fangede ham omkring spisetid i aftes ?... og resten af aftenen var den ellers så imødekommende landsholdsspiller umulig at komme i kontakt med.

Heller ikke AGF’s sportschef, Brian Steen Nielsen, var at træffe, men det ændrer ikke på faktum. Martin Jørgensen har nikket ja til AGF’s udspil.

Øjner medaljer
Hjemkomsten følger efter næsten 13 år i udlandet. Og et returløb, der nærmest kan få symbolsk betydning for AGF.

Annonce:

Da Martin Jørgensen 15. juni 1997 vinkede farvel til Århus Stadion, havde han netop set den blonde bomber Thomas Thorninger blive dobbelt målscorer i en 2-1-sejr over AB. Og den sidste begivenhed, Martin Jørgensen oplevede som AGF’er, var at få overrakt en bronzemedalje.

AGF-holdet var i opløsning oven på Bosman-dommen, som også så Stig Tøfting forlade De Hvide. Og den junidag i 1997 markerer samtidig den seneste gang, AGF har høstet medaljer.

Martin Jørgensens hjemkomst skal nok give de søde medaljedrømme ny næring i den fodboldgale by.

Hvor AGF stod foran svækkelse i sidste uge, da de så ud til at miste Jakob Poulsen til Lazio, har virkeligheden pludselig slået en af de helt store kolbøtter.

Med Martin Jørgensen, Jakob Poulsen og Benny Feilhaber har AGF pludselig en midtbane med tre VM-aktuelle kræfter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: