Martin Jørgensen mister millioner på skiftet

Martin Jørgensen går adskillige millioner ned i løn for at spille sig med til VM. Se hvad skiftet til AGF koster ham

Martin Jørgensen blev i går præsenteret i AGF. Klubben kan i foråret score ekstra indtægter fra trøjesalg og entreindtægter - uden at betale hans løn. (Foto: Claus Bonnerup)
Martin Jørgensen blev i går præsenteret i AGF. Klubben kan i foråret score ekstra indtægter fra trøjesalg og entreindtægter - uden at betale hans løn. (Foto: Claus Bonnerup)

Martin Jørgensen vil virkelig til VM. Den 34-årige hjemvendne AGF'er drømmer så meget om en tredje VM-slutrunde, at han har givet afkald på adskillige millioner på lønchecken.

For da AGF i går kunne præsentere hans comeback i rygnummer 10, så var det samtidig en hjemkomst til vennepris - der koster Jørgensen i omegnen af fem millioner kroner - bare i år.

- Aftalen om lønnen i foråret er en regulær gestus fra Martin Jørgensens side, som en normalt velunderrettet AGF-kilde udtrykker det.

Ekstra Bladets oplysninger peger nemlig på, at AGF’s nye 10’er gennem foråret lige akkurat får den mindsteløn, som der kræves, for at han kan betænkes med den lukrative forskerskat på 33 procent.

Martin Jørgensen skal dermed frem til sommer have mindst 63.800 kroner om måneden.

AGF’s lønbudget er opbrugt for foråret, og derfor har klubben været tvunget til at gå ud til de investorer, der senest fik jackpot omkring salget af Michael Lumb. De investorer indvilligede i at betale Martin Jørgensens løn frem til sommerferien.

Lønnen fordobles
Martin Jørgensen spiller til lavpris i foråret, og når hans løn så overgår til AGF’s almindelige driftsbudget efter 1. juli, tager lønnen samtidig et seriøst hop op- og bliver mindst fordoblet.

Men uanset hvad, så kan Martin Jørgensens løn slet ikke matche checken i Fiorentina, hvor han mindst har haft en halv million udbetalt om måneden.

Dermed koster skiftet til barndomsklubben mindst Martin Jørgensen 2,6 millioner kroner frem til sommerferien - og formentlig et par millioner efter VM-slutrunden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen