AGF-profil på knæ: Forlæng mig

Stephan Petersen mangler tilbud trods succesrigt efterår i Aarhus

Stephan Petersen (th) vil meget gerne præsenteres for et tilbud om en kontraktforlængelse. (Foto: Jesper Dall)
Stephan Petersen (th) vil meget gerne præsenteres for et tilbud om en kontraktforlængelse. (Foto: Jesper Dall)

Tre måneder har gjort en kæmpeforskel for AGF-fløjen Stephan Petersen. Han er gået fra at være en frustreret humørspiller på vej ind i en blindgyde til at være en oplagt kandidat til ligalandsholdet.

Et rivende gennembrud, der får Stephan Petersen til at fastslå, at han er klar til at forlænge den aftale i AGF, som står til at udløbe til sommer.

- Jeg vil naturligvis gerne se det kontraktudspil, som Brian Steen Nielsen er på vej med. Men jeg er glad for at være her, og jeg vil gerne blive. Og jeg er glad for at klubben har meddelt mig, at de gerne vil forlænge, siger Stephan Petersen, der dermed er parat til at vinke farvel til muligheden for et lukrativt transferfrit skifte til udlandet til sommer.

- Selvfølgelig vil jeg gerne til udlandet på et tidspunkt, men det skal ikke være for enhver pris. Jeg vil ikke afsted, fordi jeg har kontraktudløb og derfor er en billig mulighed. Jeg vil ud, fordi jeg har gjort det godt og en klub vælger mig til af den grund, siger Stephan Petersen til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Det er jo ikke, fordi klubberne står i kø for at hente mig, kommer det overraskende ærligt.

Se også: AGF forlænger med midtbaneprofil

Når Stephan Petersen er så positivt stillet over for at forlænge aftalen i AGF, skyldes det i høj grad de justeringer i klubbens spillestil, som er blevet ført ud i livet siden sommerpausen.

- Det var jo svært tidligere, hvor der kunne gå ti minutter mellem, at jeg fik bolden. Når det skete, så ville jeg vise en hel masse. Det er helt anderledes nu. Vi har bolden meget mere, og jeg får hele tiden bolden, så det ikke er så afgørende, hvad jeg gør hele tiden, siger Stephan Petersen.

I aften møder AGF for anden gang i efteråret AC Horsens. Første opgør mellem de to blev et vendepunkt for aarhusianerne, der påbegyndte to måneders march som ubesejret takket være Aron Jóhannssons fire mål.

- Jeg synes allerede, at vi var på vej i den rigtige retning inden den første AC Horsens-kamp. Vi er blevet bedre til at hvile med bolden. Og så spiller vi meget hurtigere end før, hvilket betyder, at jeg får nogle bolde, der er lidt nemere at arbejde med.

- Før skulle jeg bruge mange af mine kræfter på at hjælpe med til at forsvare, og så skulle der bare køres kontra. Det betød, at der var meget langt til målet. Nu får jeg bolden meget tættere på målet, og det gør, at jeg har mange flere muligheder for at udnytte min fart eller lægge afleveringerne. Og det betyder også, at jeg ikke er så træt, når de offensive aktioner skal laves, siger Stephan Petersen.

Se også: AGF'er blev månedens spiller

- Jeg er glad for sådan som det går nu. Tidligere har jeg nok haft en tendens til at lægge mit spil for højt op. Mit spændingsniveau har været alt for højt, siger AGF-spilleren og udtrykker stor glæde over den forandring han er gennemgået under cheftræner Peter Sørensen.

- Peter Sørensen har fuldstændigt vendt op og ned på min spillestil. Det betyder, at jeg i dag er blevet en meget bedre holdspiller. I kampen mod OB er jeg eksempelvis med til totalt at lukke ned for OB's stærkeste offensive kort. Ikke mange lægger mærke til det, men det var jeg rigtig glad for, siger Stephan Petersen med adresse til 4-2 sejren i Odense for et par uger siden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen