Toptræner tænkte kun på sex

Konen skred, da sandheden om Erik Rasmussens sexliv blev afsløret

Erik Rasmussen i spidsen for AGF, da privatlivet var ved at ødelægge karrieren. (Foto: Lars Poulsen)
Erik Rasmussen i spidsen for AGF, da privatlivet var ved at ødelægge karrieren. (Foto: Lars Poulsen)

Da AGF gled fra en placering øverst i Superligaen til nedrykning i sommeren 2010 var det med en ufokuseret træner, der til tider var på randen af et sammenbrud.

Erik Rasmussen fortæller i en ny bog, at en besættelse af sex i mange år betød en Dr. Jekyll & Mr. Hyde-tilværelse efterfulgt af en hård skilsmisse og en sportslig nedtur i AGF.

- Jeg sidder som en levende død til vores trænermøde og gennemgår dagens program. Pludselig kan jeg ikke mere. Jeg rejser mig og forlader kontoret. Jeg kan ikke gennemføre træningen uden at bryde sammen, skriver Rasmussen i 'Tilgiv Mig', som bogen er kaldt, i dagens udgave af B.T.

Han indrømmer, at han ofte brugte de mange udenlandsture, der fulgte med jobbet som toptræner, til at opstøve kvinder. Det var simpelthen for risikabelt herhjemme.

- Hvis jeg stod i en bar, og der var en smuk, interessant og spændende kvinde, som jeg kunne mærke var interesseret i mig, kunne jeg aldrig finde på at forfølge det. Hvis det derimod var en kvinde, som jeg ikke følte mig specielt tiltrukket af, kunne jeg godt finde på det, forklarer han.

Terapeut hjalp ikke
Da ekskonen via mobiltelefon og computer opdagede dobbeltlivet og utroskabet lå ægteskabet på vippen. En sidste chance, hvor Rasmussen gik til terapeut for at kurere 30 års besættelse af sex, mislykkedes. Og et halvt år senere var skilsmissen uundgåelig.

Rasmussen erkender nu, at AGF's nedrykning til dels hang sammen med privatlivet hos træneren.

- Jeg fejler i den periode. Holdet er til mere end de resultater, vi løber ind i. Mine analyser er uskarpe, og jeg bruger ikke tid nok omkring jobbet. Rutinerne omkring jobbet er stadig de samme. Vi analyserer fortsat både holdpræstationerne og de individuelle indsatser for at rykke den enkelte spiller. Men mentalt har jeg svært ved at fokusere. Mine tanker kredser konstant om mit privatliv og den skilsmisse, der rykker nærmere, skriver Erik Rasmussen.

Han har siden fyringen i Aarhus ikke trænet et hold og er i dag ekspertkommentator på tv. Tidligere stod han i spidsen for Køge BK, Skælskør og Næstved, inden turen gik til FC Midtjylland i Superligaen.