Så dyr er Michael Lumb

I Zenit St. Petersborg får Michael Lumb formentlig femdoblet sin årsløn

Michael Lumb kostede cirka 12 millioner - men AGF får ikke meget ud af handlen. (Foto: Ernst van Norde)
Michael Lumb kostede cirka 12 millioner - men AGF får ikke meget ud af handlen. (Foto: Ernst van Norde)

Når Michael Lumb efter et lægetjek formentlig skriver under med den russiske storklub Zenit Zt. Petersborg, sender russerne 12 millioner den anden vej.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det i det leje, prisen for den unge venstre back ligger.

Førrst senere på ugen rejser Lumb til Skt. Petersborg for at gennemgå et lægetjek, blive enige om de sidste detaljer og skrive den treårige kontrakt under.

En kontrakt, der ikke ligefrem forgylder Michael Lumb og sikrer ham for resten af livet. Men en årsløn på anslået tre mio. kr. efter skat repræsenterer alligevel en femdobling.

– Jeg gider ikke at komme ind på pengene, men skal vi ikke bare sige, at jeg ikke går ned i løn, siger den kommende Zenit-spiller til Ekstra Bladet.

Ingen betænkeligheder
Skiftet til russisk fodbold er ikke den traditionelle vej at gå for en ambitiøs ung dansker i periferien af landsholdet. Men Michael Lumb havde ikke de store betænkeligheder, da AGF i weekenden blev enig med russerne

Zenit Skt. Petersborg har nemlig været yderst grundige i deres forarbejde omkring Michael Lumb og beskrives i forbindelse med forhandlingerne som en klub med en uhyggeligt detaljeret viden om sin nye spiller.

– Der var slet ingen betænkeligheder. For det første ved jeg godt, hvilke spillere klubben har. Og så ville de alle sammen have mig. Fra træner Luciano Spalletti til præsidenten, sportsdirektøren og scouten.

Kun håndører til AGF
AGF får dog kun nogle få millioner ud af handlen. De første 10 millioner går til de investorer, som købte rettighedene til Lumb da AGF var allermest økonomisk trængt.

Derfor står AGF nu uden ekstra penge til at hente en afløser.

- Vi skal væk fra de der playersponsorater. Vi er nødt til at være herre i eget hus, siger AGF's sportschef Brian Steen Nielsen til Ekstra Bladet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen