Lumb: Jeg ville hoppe af

Tæt på karrierestop: Som 19-årig var Michael Lumb ved at stille støvlerne - nu får han landsholdsdebut på hjemmebane

Michael Lumb, der her hopper over Daniel Jensen til landsholdets træning, var ved at springe fra fodbolden, fordi han ikke kunne klare den store interesse omkring Superliga-fodbold.  (Foto: Lars Poulsen)
Michael Lumb, der her hopper over Daniel Jensen til landsholdets træning, var ved at springe fra fodbolden, fordi han ikke kunne klare den store interesse omkring Superliga-fodbold. (Foto: Lars Poulsen)

Foråret 2007: Michael Lumb fræser op og ned ad venstrekanten på Århus Stadions græstæppe. Spiller som 19-årig fast på førsteholdet, der rykker op i Superligaen.

Men der er noget galt. Ikke med venstre backens talent og heller ikke med hans indlæg, iver eller løbevillighed.

Næ, den er gal oppe i hovedet. Ambitionerne matcher ikke det store talent.

Lysten til en fodbold-fremtid i mediernes søgelys med eksamen hver søndag og med kræsne fans på tribunerne er nærmest ikke-eksisterende for backen.

– Det var tæt på, at jeg stoppede. Jeg mistede lysten til at spille fodbold og mistede troen på mig selv. Jeg glædede mig ikke til at komme til træning og til kampene, som jo normalt er dem, man som spiller skal glæde sig allermest til.

– Det var min første sæson på seniorniveau. Som ungdomsspiller var jeg ikke vant til medieomtale, og lige pludselig stod der er masse journalister, der ville have kommentarer og bedømte mig fra kamp til kamp.

Hovedet i blød med kæresten
- De ting skulle jeg lige tackle, for det er nemt, når det går godt, men ikke altid når det går skidt, siger AGF’eren til Ekstra Bladet.

Efter sæsonen var det tid til den endelige afgørelse. Skulle han stoppe, inden legen blev rigtig god? Eller skulle han fortsætte med de usikre udsigter og de op- og nedture, som en karriere i fodboldbranchen byder?

- Jeg tog på ferie med min kæreste Sofie og lagde hovedet i blød. Vi havde mange, lange snakke om min fremtid, og jeg kom frem til, at det var fodbolden, jeg virkelig ville.

- Det var en rigtig svær beslutning på det tidspunkt, siger Lumb.

Glæder sig hver gang
Der er gået næsten to et halvt år siden den skelsættende ferie med kæresten.

Nu skriver vi november 2009, og i aften skriver Michael Lumb landsholdsspiller på cv’et, når han i opgøret mod USA starter på sin vante venstre back. På sin vante hjemmebane.

– Nu glæder jeg mig hver eneste gang – både til træning og kamp. Jeg har ikke fortrudt min beslutning et sekund, og det bliver kæmpestort at få sin debut i Århus, siger Lumb.

Læs mere om landskampen mod USA i Ekstra Bladet...

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere