Kommentar: Bravo, DBU

Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen bifalder DBU's straffe til Superliga-synderne Peter Graulund og Morten Avnskjold

Her vælter Peter Graulund ind i Kevin Stuhr-Ellegaard under weekendens kamp mellem AGF og Randers FC. (Foto: Viasat)
Her vælter Peter Graulund ind i Kevin Stuhr-Ellegaard under weekendens kamp mellem AGF og Randers FC. (Foto: Viasat)
DBU HAR GENNEM årene ikke fået mange plusser i Ekstra Bladets karakterbog, men nu ser det sørme ud, som om Dansk Boldspil-Union gør noget for at få årskarakteren hævet en smule.

DISCPLINÆRUDVALGET langede nemlig i går to spilledages karantæne ud til både AGF’s Peter Graulund og SønderjyskE’s Morten Avnskjold. Bravo!

Nu ser det omsider ud til, at disciplinærudvalget har fundet ud af, hvorfor de er sat i verden, nemlig at stoppe de mange svinestreger, der bliver begået uden for dommerens synsvidde. Indtil videre har udvalget mest beskæftiget sig med, hvorvidt det er i orden at kalde en dommer for ’tyksak'...

SPECIELT PETER Graulunds angreb på Kevin Stuhr Ellegaard var så vanvittigt og tomhjernet, at de to dages karantæne er helt på sin plads. Graulund - der er kendt for sine hårdhændede metoder - går direkte efter manden og svinger bevidst albuen op mod Randers-målmanden.

EFTER KAMPEN udtalte AGF-træner, at det i hans optik så ud, som om Graulund gik efter bolden. Endda efter Rasmussen havde set situationen igen på tv. Ja, goddaw do - og AGF vinder Champions League i 2010...

Selvfølgelig skal Erik Rasmussen være solidarisk med sine spillere, men AGF-træneren har forhåbentlig set fodboldkampe nok til at vide, hvad der foregik.

MORTEN AVNSKJOLDS karantæne er også i orden, men foregår i det mindste i en kampsituation, hvor han bliver hevet i trøjen - og så forløber han sig.

NU KAN MAN selvfølgelig indvende, at det kun er de situationer, der bliver fanget af tv, der kan åbne for sanktioner. Ja, men sådan er det også med spritkørsel. Det er ikke alle, der bliver knaldet, men forhåbentlig kan det have en præventiv virkning på resten af forbryderne.

Det er også yderst glædeligt, at dommeren ikke længere bliver tøsefornærmede over, at tv-billeder fanger situationer, de ikke så. Kun på den måde kan vi få udryddet de svinestreger, der ikke hører til på en fodboldbane.

SÅ BLIV ENDELIG VED, DBU - så skal I nok rykke en klasse op.