Ønsker slutspil i Superligaen

Flere superliga-folk lufter ønsker om slutspil og nedrykningsspil i den bedste fodboldrække. I 1991 var det tæt på at blive en realitet

Superligaen skal have et slutspil eller et nedrykningsspil, mener flere trænere og ledere i den bedste danske fodboldrække.

Meldingen kommer i en uge, hvor Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen netop nedsætter et udvalg, der blandt andet skal analysere, hvordan ligaen bedst struktureres i fremtiden.

Brøndbys assisterende træner, Henrik Jensen, formand i FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, og sportschef i Randers FC, Jacob Nielsen, vil alle gerne se nærmere på enten et slutspil eller et nedrykningsspil.

Eller måske endda begge dele.

- Det ville ikke være så hårdt at ligge i bunden, hvis man lavede et nedrykningsspil. Det ville også skabe nogle spændende topkampe hen mod slutningen af sæsonen, hvor et topspil ville kunne gøre topholdene bedre, siger Allan K. Pedersen.

Sportsøkonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School mener ligeledes, at det er på høje tid, at man gransker det danske turneringsformat, som er '50 år bagefter i formattænkning'.

Især bør man have et nedrykningsspil for øje.