Annonce:
Annonce:

Kommentar: Godt timet trænerskifte

Ove Pedersen og AGF-spillerne er angiveligt opsatte på at sige pænt farvel til hinanden, derfor er klubben en seriøs trussel for alle hold, mener Ekstra Bladets fodboldredaktør

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AGF

DET HØRER TIL sjældenhederne - i hvert i det sidste årti - at jeg har haft grund til at sætte fokus på AGF for noget positivt.

Skuffelserne og bristede forventninger har stået i kø, mens glæderne har været små fra den kant. Og senest slog den århusianske klub til med en usædvanlig klodset håndtering af det kommende trænerskifte.

Annonce:

MEN DET KAPITEL i klubbens tristesse ser ud til at blive omsat til noget positivt rent sportsligt. Spillerne og Ove Pedersen er åbenbart meget, meget opsatte på at sige pænt farvel til hinanden.

Og det bringer nu AGF på banen som en seriøs trussel for alle hold i Superligaen.

Dette efterår har foreløbig ubetinget været det mest opløftende for den traditionsrige klub i dette årtusinde - og ganske klart er, at ildsjælen Ove P. afleverer et solidt fundament til sin efterfølger Erik Rasmussen.

DET FORTJENER HAN stor ros for, og det rejser naturligvis også spørgsmålet om, hvorvidt AGF gør det rigtige ved at bryde samarbejdet? Jeg tror det.

Ove Pedersen har gennemført en fornem oprydningsproces i et galehus, og han har tillige udviklet nogle af klubbens egne unge spillere til at kunne være bærende kræfter i Superligaen. Så han har gennemført en fantastisk vigtig proces på fornem vis.

Men det har været et slidsomt arbejde –  træneren har selv flere gange sagt, at han aldrig igen vil gøre noget lignende.

Annonce:

DERFOR SER JEG DET som et rigtigt tidspunkt for et skifte. Frem for at vente til det går ned ad bakke, kan døren nu åbnes til en ny tid i fremgang. Og det giver Erik Rasmussen langt bedre mulighed for at bygge videre på det, som Ove Pedersen har skabt, end hvis det modsatte var tilfældet.

Om denne forventning holder stik, vil foråret vise, men jeg synes i hvert fald, at der er grund til optimisme og tro på, at der kommer mere positivt fra AGF i de kommende år.

I ØVRIGT GLÆDER det mig at se et AaB-hold i klar fremgang, efter at Bruce Rioch blev sendt tilbage til Skotland. Dyderne fra guldåret er på vej tilbage på holdet.

Og kan Allan Kuhn fortsatte i samme spor med holdet og vende bøtten for nordjyderne, bør Lynge Jakobsen seriøst overveje ham som permanent løsning på trænerposten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: