TV: Brøndby buldrer videre

På mål af Simon Makienok og Kenneth Zohore fik Brøndby sæsonens anden sejr

AARHUS (Ekstra Bladet): Efter en miserabel begyndelse, hvor sæsonens første sejr kom i sidste runde mod OB, er Brøndby for alvor ved at vinde fodfæste i Superligaen.

Der var dobbelt op på sejrskontoen og happy hour i Aarhus, da AGF blev sænket med 3-1.

Med en sejr kunne AGF ellers være hoppet op på ligaens andenplads, men med tanke på det niveau, Peter Sørensens hold fremviste, havde der ikke været megen logik i, hvis det var sket. I stedet måtte de konstatere, at niveauet ikke blev hævet fra forrige kamp, hvor de tabte 1-0 til Viborg FF.

Brøndby var klart bedste hold og fik maksimalt udbytte af sine to angribere. To gange lynede Simon Makienok, mens Kenneth Zohore fyldte op med sejrsmålet, da han afløste Makienok i anden halvleg.

Åbningsmålet blev sat ind af Simon Makienok allerede efter to minutter. Et hjørnespark Riza Durmisi blev takket være Mikkel Kirkeskov ikke ekspederet væk i tide. I stedet endte det for fødderne af Simon Makienok, der bankede bolden højt op i nettaget efter først fikst at have vendt rundt.

Martin Jørgensen var tilbage i AGF’s startopstilling, uden at veteranens tilstedeværelse diplomatisk sagt løftede AGF’s niveau. Anført af Quincy Antipas buldrede Brøndby gang på gang frem mod AGF-forsvaret, hvor Anders Kure og i særdeleshed målmand Steffen Rasmussen sørgede for at afværge de bekymrende mange farefulde situationer.

SLUT: Brøndby sejrede sikkert i Aarhus

AGF'ere uden bid
Quincy Antipas var tæt på at øge føringen med en afslutning tæt under mål, som Steffen Rasmussen afmonterede. I modsatte ende havde AGF uhyre vanskeligt ved at ryste brugbare ideer ud af ærmet. Forreste mand, Jesper Lange, blev i alt for mange tilfælde forsøgt serviceret med lange, høje bolde, mens det offensive trekløver bagved, Stephan Petersen, Casper Sloth og Osama Akharraz, kun sporadisk skabte farlige situationer.

Aggressiviteten var ikke helt oppe at ringe, og Brøndbys føring ved pausen var såre fortjent. Ligesom der ikke kunne udsættes noget på målet til 2-0 seks minutter ind i anden halvleg. Efter resolut gennembrud af Mikkel Thygesen i venstre side endte bolden hos argentinske Alexander Szymanowski, der på smukkeste vis adresserede den videre til Simon Makienoks hoved i anden sals højde. Mikkel Kirkeskov var ikke i nærheden af at kunne true Brøndby-angriberen i luftrummet.

Se Szysmanowskis fremragende oplæg til Makienoks hovedstød herunder:

TV: Smukt oplæg fra Szymanowski - vol 1

2-0 og AGF virkede død og begravet. Genopstandelsen sørgede AGF’s bedste Casper Sloth for med et soloridt gennem Brøndby-forsvaret efter 54 minutter. Hverken Riza Durmisi, Mikkel Thygesen eller keeper Lukas Hradecky så heldige ud i den situation.

2-1 og AGF kvikkede med ét gevaldigt op. Dog ikke mere, end at Brøndby var i stand til at udbygge føringen til 3-1 ved indskiftede Kenneth Zohore og dermed lukke kampen og ikke mindst tage endnu et skridt væk fra ligaens kritiske zone.

Kenneth Zohore lukkede og slukkede med målet til 3-1 på endnu et oplæg af Szysmanowski:

TV: Smukt oplæg fra Szymanowski - vol 2

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby