TV: Se Osama-drøn sende AGF op på tredjepladsen

Osama Akharraz fik sprængt Viborgs massive forsvarsmur med herlig solo-aktion

AARHUS (Ekstra Bladet): AGF er tilbage i toppen af dansk fodbold….

Nå ja, sådan da. I hvert fald betyder eftermiddagens 2-1 sejr over Viborg FF efter 1-0 ved pausen, at aarhusianerne hoppede op på tredjepladsen.

Manden, der fik det sidste, desperate Viborg-håb om point til at briste, var Søren Larsen med sin scoring til 2-0 midtvejs i anden halvleg.

At Viborg fik reduceret på straffespark sat ind af Thomas Dalgaard i det 90. minut, gjorde ikke, at der nåede at blive spænding.

Straffesparket blev klodset begået af Anders Kure mod Thomas Dalgaard.

Søndyssende
Synes man, at det bliver vel rigeligt at bevare alle sæsonens Superligakampe hjemme på reolen på dvd, kan man passende sortere AGF-Viborg FF fra.

Hvad der indtraf i de første 45 minutter, var mere søvndyssende end opløftende. Viborg ville som ventet intet. Hvilket skal tages bogstaveligt. Gang på gang blev bolden trillet nærmest provokerende frem og tilbage foran eget mål.

Et point var, hvad de kom med, og et point var, hvad de med alle tænkelige defensive midler forsøgte at fastholde.

At berette om, hvad der foregik foran AGF’s mål, kan gøres meget kort. For der skete stort set intet. Superliga-topscorer Thomas Dalgaard fik ingen nyttige bolde at arbejde med.

Storm og regn
Pludselig begyndte det at regne og storme så voldsomt, at reklame-bannerne blæste omkuld. Banen blev galt som en skøjtebane, som gjorde missionen endnu vanskeligere for AGF. Banens eneste hold, der forsøgte at spille fodbold.

Sidst holdene mødtes i Aarhus, vandt Viborg overraskende 1-0. Et resultat, AGF selvsagt var opsatte på at revanchere. Jo længere halvlegen skred frem, jo mere nærmede AGF sig Viborgs mål. Flere gange var de tæt på at få fuldt udbytte af lettere tilfældige bolde i feltet.

Se også: SLUT: Fakta fra AGF-Viborg

Søren Larsen skulle og burde have scoret tæt under mål, men han tøvede en kende for længe, så Mikkel Rask nåede at komme på tværs og blokere skuddet. Viborg, der havde holdt nullet i tre ud af de fire seneste kampe, var kun sekunder fra at gøre kunststykket efter i første halvleg.

Men til alt held for AGF ville Osama Akharraz det anderledes. I overtiden modtog han bolden lidt uden for feltet. Ingen gik rigtigt til ham, hvorefter han nærmest stående og med venstrebenet slyngede bolden op i fjerneste målhjørne.

Wauw: Se Osamas flotte AGF-scoringSe den imponerende kasse her

Bagud var Viborg tvunget til at satse. Uden at det dog medførte voldsomme chancer. I stedet var det AGF, som slog til, da Søren Larsen endelig fik scoret efter flere store tilbud. Han satte en veltimet inderside på et velplaceret indlæg fra indskiftede David Devdariani.

En 2-0 føring, Viborg aldrig var i nærheden af at indhente trods den sene reducering på straffespark, og en kamp som holdet hurtigst muligt bør glemme. Forude venter sæsonens vigtigste kamp, fredagens opgør mod ærkefjende nummer ét, FC Midtjylland.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere