AGF-sportschef: Vi har et problem

AGF overvintrer tre point over stregen, men sportschef Brian Steen Nielsen har ikke været tilfreds med spillet

Brian Steen Nielsen krammer sin træner Peter Sørensen (Foto: Rasmuss Baaner)
Brian Steen Nielsen krammer sin træner Peter Sørensen (Foto: Rasmuss Baaner)

Superligaklubben AGF går til vinterpause med én sejr i de seneste fem kampe. Holdets 22 point rækker til en placering som nummer otte i Superligaen med tre point til nedrykningsstregen.

Klubbens sportschef, Brian Steen Nielsen, er ikke tilfreds med efterårets spil på banen.

- Spillemæssigt har efteråret ikke været godkendt. Det har kulmineret i nogle af de sidste kampe, som har været helt forfærdelige. Hvis man kun kigger på indholdet i de sidste to kampe, så er der kun en vej, og det er nedrykning, siger han.

Efter klubbens nederlag søndag til FC Midtjylland udtalte Søren Larsen efter kampen, at holdet var i opløsning. Helt så skidt synes sportschefen ikke det så ud, men medgiver, at der skal andre boller på suppen.

- Jeg ved ikke om det er opløsning, men jeg ser nogle tendenser, der skal rettes op på. Man skal kunne se, hvad det er vi vil, og at vi er et team, der vil arbejde stenhårdt sammen. Det har ikke været det AGF-hold, vi gerne vil se, der har rendt rundt på banen.

Se også: Afsløring: AGF på trænerjagtSe også: Kommentar: AGF ligner en nedrykker

Brian Steen Nielsen erkender, at AGF er en af nedrykningskampen, men det kan blive en fordel for klubben, at man er bevidst om det.

- Vi erkender, vi har et problem, og det kan være en styrke i forhold til andre, der måske ikke ser sig som en del af nedrykningskampen. Men vi kan ikke bruge det til noget, at vi har været en del af bundstriden før, siger han.

Hvad taler for, at AGF overlever i Superligaen?

- Vi har nogle rigtigt dygtige spillere, der skal finde tilbage til det niveau, som de har været på tidligere. Får vi tilgang af to nye dygtige spillere, der kommer med ny energi og kvalitet, så der er mange ting, som gør, at vi kommer forstærket ud af det her.

- Overordnet set er vi ikke så meget bedre end så mange andre, men vi er heller ikke så meget dårligere, siger sportschefen.

Efter nederlaget til FCM fredede AGF-direktør Jan Christensen cheftræner Peter Sørensen, og Brian Steen Nielsen har da også tiltro til sin træner.

Er Peter Sørensen den rigtige træner for AGF i foråret?

- For mig er Peter en kollega, og jeg bakker 100 procent op om ham, ligesom jeg gør med alle de andre kolleger, jeg har omkring mig.

Er han også træneren, der efterfølgende skal få AGF videre?

- Det håber jeg, han kan. Det, Peter starter med at gøre, er at erkende de fejl, som han selv har gjort, på samme måde som jeg erkender de fejl, som jeg har begået.

AGF indleder nedrykningskampen i foråret med en hjemmekamp mod FC København i slutningen af februar.

0 kommentarer
Vis kommentarer