AGF-boss: Danny Olsen kan erstatte Sloth

Midtbanespilleren Danny Olsen bliver betragtet som en ledertype af sin kommende sportschef i AGF

Danny Olsen kan besætte mange positioner i AGF. (Foto: Ernst van Norde)
Danny Olsen kan besætte mange positioner i AGF. (Foto: Ernst van Norde)

Når rådhusklokkerne ringer det nye år ind, udløber midtbanespilleren Danny Olsens kontrakt med FC Midtjylland, mens hans nye aftale med AGF sættes i kraft.

I FC Midtjylland har Danny Olsen primært gjort sig på den centrale midtbane, men i AGF ser klubbens sportschef, Brian Steen Nielsen, mange taktiske muligheder i den alsidige spiller.

- Danny Olsen kan nærmest spille fem positioner på midtbanen. Han er en superintelligent spiller. Han kan spille på kanterne, selv om han ikke er den hurtigste og mest dynamiske spiller, men han har fantastiske indlæg på alle tidspunkter.

Se også: Peter Sørensen afviser: Vi er ikke færdige

- Og så kan han være med til at kontrollere kampen fra en position på den centrale midtbane, uanset om det er i en klassisk flad 4-4-2, eller han skal ligge foran forsvaret eller lige bag angriberen, siger han.

I efterårssæsonens sidste kamp mødte AGF netop Danny Olsen og FC Midtjylland. Som tak for mange års tro tjeneste bar Danny Olsen anførerbindet for ulvene, men det er måske ikke sidste gang i karrieren, at han får lov til at være kaptajn.

- Jeg ser ham som en ledertype. Han kan bidrage med en superfed energi, og det gælder også i omklædningsrummet, siger Brian Steen Nielsen, der også selv har båret anførerbindet i AGF.

Casper Sloth er et af de varmeste salgsobjekter i Superligaen, og skulle han være væk fra den aarhusianske klub, når forårssæsonen går i gang, så kan Danny Olsen meget vel være hans direkte erstatning på midtbanen.

Se også: Folkets dom: Top og flop i Superligaen

- Det er svært at sige, om Casper Sloth er her efter vinter.

- Det var i min tanke, da vi hentede Danny Olsen, at hvis der sker et salg af Casper Sloth, jamen, så har man en erstatning, der også har det kreative element i sig inde på midten og har gennembrudskraft, ligesom Casper Sloth har det, siger sportschefen.

Se også: AGF-sportschef: Vi har et problem

AGF får også tilgang af forsvarsspilleren Johan Lædre Bjørndal, der kommer til klubben fra norske Viking FK.

- Når man spiller for det norske A-landshold i vigtige kampe og spiller ved siden af Brede Hangeland, jamen, så er du duelstærk, du er god med hovedet, og du kan føre bolden op.

- Det er en stabil og driftsikker spiller. Det har også været en af tankerne bag de spillere, vi har hentet. Vi skal have spillere, der spiller kamp efter kamp. Danny har spillet alle kampe for FCM, og Johan har spillet alle kampe i Tippeligaen og får fuld tid for Norge.

Se også: Kommentar: AGF ligner en nedrykker

- Men det vil da ikke undre mig, at der sker noget, efter de har været her en uge, siger sportschefen med en bitter hentydning til den forbandelse, som længe har hvilet over nye spillere på Fredensvang.

Flere har været uheldige med skader efter kort tid i klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer