AGF-spiller: Træneren fyret for sent

Ikke rettidig omhu: AGF's Danny Olsen reflekterer over timingen af Peter Sørensens exit

Marginalerne er ikke med AGF for tiden, mener Danny Olsen. Han savner også selv de afslutningsmuligheder, han fik i begyndelsen i AGF-trøjen. (foto: Claus Bonnerup)
Marginalerne er ikke med AGF for tiden, mener Danny Olsen. Han savner også selv de afslutningsmuligheder, han fik i begyndelsen i AGF-trøjen. (foto: Claus Bonnerup)

Uanset hvilke forventninger Danny Olsen havde, da han i starten af januar tiltrådte i AGF, så kunne han ikke engang i sine vildeste fantasier have forestillet sig det kaos, som han er blevet hvirvlet ind i med bl.a. efter trænerfyring efter to spillerunder og den truende nedrykning.

- Jeg tænker selvfølgelig en del på, at når træneren bliver fyret efter to kampe, så kunne han jo også være blevet fyret inden vinterpausen. Når snoren for Peter Sørensen ikke var længere, så havde det givet truppen bedre vilkår, hvis det var blevet gjort før, så en ny træner havde fået opstarten med, siger Danny Olsen til Ekstra Bladet.

Ordene er ikke ment som en bebrejdelse af træner-vikar Jesper Fredberg, som Danny Olsen finder, har mange lighedspunkter med Olsens tidligere træner i FCM, Glen Riddersholm.

Se også: AGF-kender: Fredberg overtog en syg patient

Det er mere en nøgtern reflektion over timingen, som har tvunget Sørensen-afløseren ud i et forceret forløb, hvor det eneste, der tæller, er overlevelse; men hver spillerunde bliver afkrævet en konklusion. Som en maler, der hver weekend skal udstille sine skitser, inden det færdige maleri er tørt.

- Starten gav et par sejre over SønderjyskE og Randers FC. Men lige nu mangler vi de sidste marginaler. Vi får ikke de heldige point, men jeg har eksempelvis heller ikke fået de afslutninger, jeg fik i starten, så jeg står stadig på de fire mål. Men jeg plejer nu ikke at score flere ... Forhåbentlig er kvoten ikke opbrugt, siger Danny Olsen.

Se også: AGF-formand: Ingen lyst under Sørensen

Ikke fordi Danny Olsen er ukendt med bundstrid. Det er faktisk kun lidt over et år siden, at FC Midtjylland befandt sig i den tunge ende af Superligaen, og den position fik ulvene som bekendt noget ret positivt ud af. Spillere trådte i karakter, Mads Albæk blev pludselig en stjerne.

- Jeg savner typer i AGF som Kristian Bak og Morten Duncan, der også verbalt tager styringen under træningen.

- En spiller som Casper Sloth er inde i en periode, hvor han ikke spiller så meget. Men vi har brug for, at han træder i karakter. Han er jo landsholdsspiller, smiler Danny Olsen, der glæder sig til at træde ind i en sydende kulisse i Viborg, hvor AGF-tilhængerne traditionelt kommer i stort antal og står passioneret bag deres hold.

Se også: AGF-anfører kan få comeback

På hjemmebanen har De Hvide lagt øre til adskillige hånlige pibekoncerter fra et hjemmepublikum, der ikke helt har fanget, at spillerne ikke har brug for flere modspillere end de 11, de er oppe mod på banen.

- Tilhængerne skal være der nu, fordi de også vil overleve. Jeg ved godt, at AGF historisk set har et par nedrykninger, men det er fortid. Nu har vi brug for hinanden. Der er ingen grund til at pege fingre. Vi giver alle det maksimale, så der er ingen grund til at buhe eller svine enkelte spillere.

- Vi står sammen om det her, og fansene skal kigge på, hvad vi præsterer samlet som hold. Og er der en spiller, der kikser, så skal de hjælpe ham til at rejse sig igen. En Superliga uden AGF er næsten ikke Superliga, siger Danny Olsen, der trodser smerterne fra sin brækkede tå og spiller mod Viborg.

- Jeg er jo gammel FC Midtjylland-dreng. Der er ikke et hold, jeg hellere vil slå end Viborg. Ingen holder mig fra banen, griner han.

AGF-Viborg, kl. 14.00 på Canal 8. Ekstra Bladet følger kampen live her på netavisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer