Derfor mangler AGF en angriber

Sportschef opgav at finde en Søren Larsen-afløser som ville falde i Peter Sørensens smag

Jesper Langes manglende træfsikkerhed foran modstandernes mål er lige nu et kæmpeproblem for De Hvide, der ikke har nogen alternativer (Foto: Ernst van Norde)
Jesper Langes manglende træfsikkerhed foran modstandernes mål er lige nu et kæmpeproblem for De Hvide, der ikke har nogen alternativer (Foto: Ernst van Norde)

AGF synker mod 1. division i takt med, at klubbens angribere slet ikke kan finde målet. I kampen mod Viborg fik Jesper Lange tre rigtig gode muligheder uden at træffe. Thomas Dalgaard fik én - og resten af historien er kendt.

Og lige nu rammer det AGF hårdt, at klubben valgte at stole på, at der var rigeligt med kvalitet i truppen til at lukke hullet, da topscorer Søren Larsen valgte at indstille karrieren midt i februar. På det tidspunkt var transfervinduet lukket, men rundt om i Europa går masser af kontraktløse spillere, som stadig kan skrive kontrakter.

- Vi kiggede efter en kontraktfri angriber, men vi kunne ikke finde nogen, der havde de rette kvaliteter, forklarer direktør Jan Christensen i forbindelse med formiddagens træning på Fredensvang.

- ... Er der nogle af jer der kender et navn? spørger han så ud i luften til de fremmødte journalister.

Se også: TV: Her bombes AGF mod 1. division

Et drillende spørgsmål, men faktisk også oprigtigt ment, slår han fast. For AGF har pengene klar til en afløser, men klubbens kontakter har ikke været i stand til at finde den rette mand. Og nu er løbet lige som kørt med bare fire kampe og tre uger tilbage af sæsonen. Men en millionbonus for overlevelse til en kontraktfri Nicolas Anelka-type, skal nok blive fundet, hvis muligheden opstår.

- Det er jo den slags vi har Brian Steen Nielsen til at kigge på, forklarer Jan Christensen og skubber dermed stille fokus over mod den sportschef, der risikerer at stå bag den tredje nedrykning i AGF på otte år.

En degradering som sportschefen ikke forventes at overleve.

- For mig at se havde det været panik, at hente en angriber ind, da Søren Larsen stoppede. Og jeg fandt i hvert fald ikke spilleren, som jeg mente ville falde i Peter Sørensens smag, siger Brian Steen Nielsen. Den fyrede AGF-træner havde sidste ord i forbindelse med nye spillere.

Se også: Nyt AGF-chok: Danny skal hasteopereres

- Vi kunne ikke købe en afløser for Søren Larsen, fordi transfervinduet var lukket. Og jeg synes også, at vi eksempelvis med Danny Olsen havde en spiller, der kunne agere hængende spids ved siden af Jesper Lange. Det fungerede jo fremragende i Randers. Vi kunne jo ikke vide, at han så ville brække storetåen.

- Og selv uden Danny, så er vi jo i de seneste kampe kommet frem til masser af chancer. Vi har en friløber til 2-0 mod Brøndby. Men nogle gange rammer angriberen bare ikke, men det kommer pludselig, og det kommer Jesper Lange til igen, siger AGF's sportschef.

Danny Olsen (t.v) kan blive redningsmanden for AGF, hvis traditionsklubben skal forny billetten til Superligaen i næste sæson. (Foto: Ernst van Norde) Superligaen Stort overblik: Overlever din Superligaklub?

Brian Steen Nielsen lægger ikke skjul på, at han er parat til at tage sin del af ansvaret, men han slår også fast, at tiden ikke er den rette til at jage syndebukke.

- Der skal nok blive evalueret efter sæsonen. Og jeg skal nok blive vurderet. Men jeg ved jo også, hvad der er blevet sagt og gjort på nogle af de mange møder, der bliver holdt bag lukkede døre. Det ved udenforstående intet om, fastslår Brian Steen Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer