Officielt: Wieghorst til AGF

Morten Wieghorst er ny cheftræner i AGF

Morten Wieghorst blev præstenteret på et pressemøde i Aarhus fredag. Her sammen med bestyrelsesformand Lars Fournais (Foto: Rasmus Baaner)
Morten Wieghorst blev præstenteret på et pressemøde i Aarhus fredag. Her sammen med bestyrelsesformand Lars Fournais (Foto: Rasmus Baaner)

Nøjagtig som Ekstra Bladet kunne afsløre tidligere i dag, så er Morten Wieghorst ny cheftræner i AGF.

Den tidligere U 21-landstræner og senest assistent for Michael Laudrup i Swansea tiltræder med det samme på en tre-årig kontrakt.

- Morten Wieghorst har en flot erfaring. Han vil være et nøgleelement i vores turnaround. Vi har haft et godt forløb og er gennem mange samtaler blevet overbevist af Morten, siger bestyrelsesformand i AGF Lars Fournais på pressemødet, der gik i gang fredag kl. 11.00.

- Det vil det tage tid at bygge op. Den tid har vi, siger Fournais om AGFs fremtid, der næste sæson hedder 1. division.

Se også: Udrensning fortsætter: Ny AGF-chef er fortidSe også: AGF-boss: Derfor fyrede vi Brian SteenMorten Wieghorst på dagens pressemøde (Foto: Rasmus Baaner)
Morten Wieghorst på dagens pressemøde (Foto: Rasmus Baaner)


Hvid tråd i AGF
- Det er stort med den modtagelse. Det har jeg ikke rigtig prøvet før. Jeg er rigtig glad for at være i AGF. Der har været en rigtig god dialog, siger 43-årige Morten Wieghorst, der forklarer, hvad han føler, han kan gøre for AGF.

- Jeg kan ikke gøre det alene. Jeg er en person, som ser mig selv som samlende. Jeg vil gøre alt for at sætte rette hold. Der skal arbejdes hårdt, for AGF har potentiale.

- Der bliver en hvid tråd i AGF. Vi har et klart mål om at få talenter ind. Det handler om at implementere den rette stil, og det vil tage tid, lyder det fra den tidligere landsholdsspiller, der arbejder på at sammensætte et trænerteam.

Se også: Wieghorst: Derfor valgte jeg AGF

Blå bog om Morten Wieghorst, der fredag blev præsenteret som ny træner i AGF på en treårig kontrakt:

* Navn: Morten Wieghorst

* Født: 25. februar 1971

* Trænerkarriere: Cheftræner i FC Nordsjælland (2006-11), U21-landstræner (2011-2013), trænerassistent i Swansea (2013-2014)

* Største meritter som træner: To gange pokalvinder med FC Nordsjælland (2010 og 2011)

* Klubber som spiller: Lyngby, Dundee FC, Celtic og Brøndby

* Største meritter som spiller: Dansk mester to gange (Lyngby 1992 og Brøndby 2005), dansk pokalmester tre gange (Lyngby 1990, Brøndby 2003 og 2005), skotsk mester med Celtic i 1998, confederations cup-vinder med Danmark i 1995

* Antal A-landskampe/mål for Danmark: 30/3

Ritzau

Her er et overblik over AGF's hektiske forår, som endte med en nedrykning:
26. februar: AGF fyrer cheftræner Peter Sørensen efter 1-4-pokalnederlaget til AaB i kvartfinalen. I Superligaen er AGF placeret to point over en nedrykningsplads. Den hidtidige assistenttræner Jesper Fredberg bliver cheftræner for resten af sæsonen.
27. februar: Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen udnævnes som ny spillende trænerassistent.
1. marts: Jesper Fredberg får en drømmedebut som cheftræner, da AGF via overtidsmål vinder 2-1 ude over Sønderjyske.
27. april: AGF taber bundkampen ude til Viborg med 0-3 og ligger på sidstepladsen i Superligaen. Det er AGF's syvende nederlag i træk.
28. april: AGF melder ud, at klubben ansætter en mentaltræner for at få vendt krisen.
29. april: Den norske træner Ola By Rise, der har erfaring fra Rosenborg og det norske landshold, hentes ind som støtte til trænerteamet forud for sæsonens sidste fire kampe.
11. maj: AGF taber i sæsonens næstsidste spillerunde for 10. kamp i træk. Denne gang 0-3 hjemme til Sønderjyske. Dermed rykker AGF ud af Superligaen
17. maj: AGF får tilkendt en skrivebordssejr over Viborg, som i 3-0-sejren over AGF 27. april havde benyttet sig af en karantæneramt spiller. Dermed har AGF fortsat en matematisk chance for at blive i Superligaen inden sæsonens sidste kamp ude mod AaB's mestre.
18. maj: AGF taber 0-1 ude til AaB i sæsonens sidste kamp og rykker ud af Superligaen. Det er klubbens tredje nedrykning på otte år.
19. maj: AGF fyrer sportschef Brian Steen Nielsen, mens direktør Jan Christensen melder ud, at han selv ønsker at stoppe.
30. maj: Morten Wieghorst præsenteres som ny AGF-træner.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer