Wieghorst: Derfor valgte jeg AGF

Morten Wieghorst har fået en treårig kontrakt hos superliga-nedrykkerne fra AGF. Han glæder sig til jobbet

Morten Wieghorst blev fredag præsenteret som ny AGF-træner (Foto: Rasmus Baaner)
Morten Wieghorst blev fredag præsenteret som ny AGF-træner (Foto: Rasmus Baaner)

Morten Wieghorst fik en hjertelig velkomst, da han fredag blev præsenteret som ny cheftræner for AGF.

Den tidligere U21-landstræner blev klappet ind i loungen på NRGi Park, og det gjorde indtryk.

- Tak for modtagelsen. Det er stort, og det har jeg ikke prøvet før. Jeg glæder mig til at indfri de forventninger, der skal være i en klub som AGF, sagde han, da bestyrelsesformand Lars Fournais havde præsenteret klubbens nye frontmand.

Morten Wieghorst har to hovedopgaver i sit nye job. Han skal bygge klubben op fra bunden, og så skal han først og fremmest sørge for, at AGF vender tilbage til Superligaen hurtigst muligt. Gerne allerede næste år.

Det sidste er han helt afklaret med, selv om det kan blive svært.

- Der er ikke noget, der er selvskrevet i fodbold. Man skal arbejde hårdt for at komme derop, men potentialet er der, sagde Wieghorst.

Se også: Officielt: Wieghorst til AGFSe også: TV: Her er Brian Steen efter fyring: Jeg er vildt skuffetBestyrelsesformand Lars Fournais og den nye AGF-træner Morten Wieghorst (Foto: Rasmus Baaner)
Bestyrelsesformand Lars Fournais og den nye AGF-træner Morten Wieghorst (Foto: Rasmus Baaner)


På pressemødet fredag kl. 11.00 blev Morten Wieghorst spurgt, hvorfor han havde valgt at tage jobbet.

- Potentialet. Nye tanker og ideer. Jeg skal ikke starte fra bunden, der er masser af bygge videre på. Og mange fans, bare se på fremmødet i dag, sagde han med henvisning til et fyldt lokale til pressemødet.

- Det vil være et mål, at man kan se i talentudviklingen i AGF, hvordan vi gerne vil spille på førsteholdet.

- Men det er ikke noget, der sker natten over. Det handler om at implementere en spillestil og uddanne trænere, og det kan man ikke gøre på kort tid.

- Nogle steder snakker man om, at der går op til seks-syv år, før man kan se resultater, sagde han.

Stolt over kapring
Bestyrelsesformand Lars Fournais er stolt over at have kapret Wieghorst som cheftræner.

- Med Morten Wieghorst har vi sikret AGF en af landets største trænerkapaciteter. Morten har blandt andet stået i spidsen for FC Nordsjælland og har frisk erfaring fra Premier League som assistenttræner for Michael Laudrup i Swansea.

- Morten står for seværdig og resultatorienteret fodbold. Han bliver en vigtig del af den samlede plan, som skal bringe AGF tilbage i Superligaen og på sigt i toppen af dansk fodbold, siger Lars Fournais.

Se også: AGF-kaptajn har fået nok: Peter Sørensen lyver!
Se også: Tøfting: AGF kæmper for sin eksistens


- Morten Wieghorst har fodboldfilosofien, energien og lederkompetencerne, som gør ham til et nøgleelement i vores samlede turnaround for AGF.

- Morten har vist, at han kunne lykkes i Nordsjælland med klare visioner, en stærk organisation på og uden for banen og frem for alt vedholdende og hårdt arbejde, siger Lars Fournais.

Wieghorst erstatter Jesper Fredberg, som i slutningen af februar blev opgraderet fra assistent til cheftræner efter fyringen af Peter Sørensen.

Her er et overblik over AGF's hektiske forår, som endte med en nedrykning:
26. februar: AGF fyrer cheftræner Peter Sørensen efter 1-4-pokalnederlaget til AaB i kvartfinalen. I Superligaen er AGF placeret to point over en nedrykningsplads. Den hidtidige assistenttræner Jesper Fredberg bliver cheftræner for resten af sæsonen.
27. februar: Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen udnævnes som ny spillende trænerassistent.
1. marts: Jesper Fredberg får en drømmedebut som cheftræner, da AGF via overtidsmål vinder 2-1 ude over Sønderjyske.
27. april: AGF taber bundkampen ude til Viborg med 0-3 og ligger på sidstepladsen i Superligaen. Det er AGF's syvende nederlag i træk.
28. april: AGF melder ud, at klubben ansætter en mentaltræner for at få vendt krisen.
29. april: Den norske træner Ola By Rise, der har erfaring fra Rosenborg og det norske landshold, hentes ind som støtte til trænerteamet forud for sæsonens sidste fire kampe.
11. maj: AGF taber i sæsonens næstsidste spillerunde for 10. kamp i træk. Denne gang 0-3 hjemme til Sønderjyske. Dermed rykker AGF ud af Superligaen
17. maj: AGF får tilkendt en skrivebordssejr over Viborg, som i 3-0-sejren over AGF 27. april havde benyttet sig af en karantæneramt spiller. Dermed har AGF fortsat en matematisk chance for at blive i Superligaen inden sæsonens sidste kamp ude mod AaB's mestre.
18. maj: AGF taber 0-1 ude til AaB i sæsonens sidste kamp og rykker ud af Superligaen. Det er klubbens tredje nedrykning på otte år.
19. maj: AGF fyrer sportschef Brian Steen Nielsen, mens direktør Jan Christensen melder ud, at han selv ønsker at stoppe.
30. maj: Morten Wieghorst præsenteres som ny AGF-træner.

Ritzau

Blå bog om Morten Wieghorst, der fredag blev præsenteret som ny træner i AGF på en treårig kontrakt:

* Navn: Morten Wieghorst

* Født: 25. februar 1971

* Trænerkarriere: Cheftræner i FC Nordsjælland (2006-11), U21-landstræner (2011-2013), trænerassistent i Swansea (2013-2014)

* Største meritter som træner: To gange pokalvinder med FC Nordsjælland (2010 og 2011)

* Klubber som spiller: Lyngby, Dundee FC, Celtic og Brøndby

* Største meritter som spiller: Dansk mester to gange (Lyngby 1992 og Brøndby 2005), dansk pokalmester tre gange (Lyngby 1990, Brøndby 2003 og 2005), skotsk mester med Celtic i 1998, confederations cup-vinder med Danmark i 1995

* Antal A-landskampe/mål for Danmark: 30/3

Ritzau

1 af 2 Bestyrelsesformand Lars Fournais og den nye AGF-træner Morten Wieghorst (Foto: Rasmus Baaner)
2 af 2 Morten Wieghorst blev fredag præsenteret som ny AGF-træner (Foto: Rasmus Baaner)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere