AGF-træner truer Casper Sloth

Det er slut med særbehandling af udvalgte spillere i AGF fastslår Peter Sørensen

Casper Sloth har bevæget sig fra det sublime til det miserable i efteråret. Toppen var i Parken, hvor han bragte AGF på 1-0 (Foto: Mikkel Tariq Khan)
Casper Sloth har bevæget sig fra det sublime til det miserable i efteråret. Toppen var i Parken, hvor han bragte AGF på 1-0 (Foto: Mikkel Tariq Khan)

AGF's største stjerne, landsholdsspilleren Casper Sloth, risikerer at ende på bænken, når De Hvide her i foråret skal vende et års nedtur i Superligaen.

Det antyder cheftræner Peter Sørensen efter årets første træning på Fredensvang her til formiddag.

- Vi bliver nødt til at se spillere tørste efter at vise, hvor dygtige de er, slår Peter Sørensen fast.

Casper Sloth står som symbolet på et efterår, hvor AGF kæmpede med en indre konflikt mellem dele af truppen og cheftræneren. Det hele kulminerede i en miserabel afslutning på det hele, hvor udekampene mod OB og FC Midtjylland blev tabt, nærmest uden at spillerne gjorde modstand.

AGF-sportschef: Vi har et problem

Landsholdsspilleren har gennem hele perioden indtaget en nøglerolle, men præstationerne har kun i glimt levet op til forventningerne. Selv om Peter Sørensen ikke sætter navn på, hvilke spillere, han kræver mere tørst fra, så er det uden for diskussion, at det er møntet på Casper Sloth - samt Stephan Petersen, Osama Akharraz, Hjalte Nørregaard og georgiske Davit Skhirtladze, der alle er er blandt de spillere, der har haft store udfald.

- Jeg har måske set gennem fingrene med ting i forhold til nogle spillere, og har fundet nogle ting på det menneskelige plan, som har forklaret det. Derved accepterer man noget ved den enkelte, som adskiller sig fra de andre, forklarer Peter Sørensen.

- Det er en fejl jeg har begået, og det kommer ikke til at gentage sig, forsikrer han.

AGF-boss: Danny Olsen kan erstatte Sloth

Ankomsten af FC MIdtjylland-spilleren Danny Olsen giver AGF flere muligheder på den centrale midtbane, hvor Casper Sloth i efteråret nærmest har været urørlig. Samtidig bedyrer Peter Sørensen, at han i foråret vil fastholde en opstilling med to angribere, hvilket skærper konkurrencen om pladserne på midtbanen yderligere.

Casper Sloths efterår har samtidig været skæmmet af så mange udfald, at udlandets interesse ifølge Ekstra Bladets oplysninger er kølnet betragteligt, så De Hvide får svært ved at sælge ham for en mio euro.

Tidligere AGF-stjerne i slagsmål

AGF har gennem hele 2013 tabt 16 af 31 Superliga-kampe. Dermed er nederlagsprocenten over 50. Blandt de 14 hold, der har spillet i Superligaen i 2013 har kun AC Horsens gjort det ringere - og de rykkede som bekendt ned efter forårets afslutning.

- Man bliver nødt til at erkende hvor slemt det er og så se sig selv efter i sømmene. Jeg tror ikke på det der med at fortryde noget. Men det er slemt... 2013 har været alt for fattigt på point, men det kan sagtens stadig ændres, mener Peter Sørensen.