AGF-stjerne jubler: Jeg vil følge ham i Danmarksserien

- Om det hedder 1. division, 2. division eller Danmarksserien, så vil jeg altid kunne se mig selv spille under Morten Wieghorst, for han er en utrolig dygtig træner, siger Danny Olsen

Danny Olsens AGF-fremtid ser pludselig noget lysere ud med ansættelsen af Morten Wieghorst som ny træner (Foto: Claus Bonnerup)
Danny Olsens AGF-fremtid ser pludselig noget lysere ud med ansættelsen af Morten Wieghorst som ny træner (Foto: Claus Bonnerup)

Morten Wieghorsts ansættelse i AGF skaber glæde hos en af de profiler, der ellers har en uvis fremtid i klubben. 

Midtbanespilleren Danny Olsen kender Morten Wieghorst fra deres fælles tid i FC Nordsjælland, og han glæder sig over ansættelsen. 

- Jeg har før haft Morten som træner i FC Nordsjælland, og han er en utrolig dygtig træner, der har været med til at udvikle mig som spiller. Han har også erfaring fra U/21-landsholdet og i Swansea, så han er utrolig kompetent, og det er meget positivt for klubben, siger Danny Olsen til tipsbladet.dk.

- Han er en vinder; det husker man også fra hans tid som spiller. Han ved, hvad han vil, og han er god til at inkorporere en spillestil. Det er positivt fremadrettet, og han har også vundet to pokalfinaler med FC Nordsjælland, så han har før leveret resultater. Det er det, AGF har brug for, tilføjer han. 

Se også: Wieghorst: Derfor valgte jeg AGFSe også: Officielt: Wieghorst til AGF

I kølvandet på AGF's nedrykning til landets næstbedste række antydede Danny Olsen, at han har fortrudt sit skifte til AGF. Der har også været flere spekulationer om, at Olsen er på vej væk fra AGF, men ansættelsen af Morten Wieghorst som cheftræner kan godt få betydning for midtbanemandens fremtid. 

- Det ændrer i hvert fald sig i forhold til, at der nu er en cheftræner, som jeg kan tale med om, hvad der skal ske i fremtiden. Jeg regner med at tage en snak med Morten i den nærmeste fremtid – enten her i ferien eller når vi indleder træningen. Så må vi se, hvad der sker, siger Danny Olsen. 

Kan du godt se dig selv spille i 1. division under Morten Wieghorst?

- Om det hedder 1. division, 2. division eller Danmarksserien, så vil jeg altid kunne se mig selv spille under Morten Wieghorst, for han er en utrolig dygtig træner. I forhold til min fremtid i klubben, er det her meget positivt, men vi tager en snak om det, når der lige er faldet ro på, siger Danny Olsen, der regner med at tage hul på fremtidssnakken snart.  

- Morten har mit nummer, så han kan bare ringe til mig, når der ikke er så stresset mere, siger han. 

Morten Wieghorst har underskrevet en tre-årig kontrakt med AGF. Danny Olsens aftale med klubben løber ligeledes i tre år endnu frem til sommeren 2017. 

Blå bog om Morten Wieghorst, der fredag blev præsenteret som ny træner i AGF på en treårig kontrakt:

* Navn: Morten Wieghorst

* Født: 25. februar 1971

* Trænerkarriere: Cheftræner i FC Nordsjælland (2006-11), U21-landstræner (2011-2013), trænerassistent i Swansea (2013-2014)

* Største meritter som træner: To gange pokalvinder med FC Nordsjælland (2010 og 2011)

* Klubber som spiller: Lyngby, Dundee FC, Celtic og Brøndby

* Største meritter som spiller: Dansk mester to gange (Lyngby 1992 og Brøndby 2005), dansk pokalmester tre gange (Lyngby 1990, Brøndby 2003 og 2005), skotsk mester med Celtic i 1998, confederations cup-vinder med Danmark i 1995

* Antal A-landskampe/mål for Danmark: 30/3

Ritzau

Her er et overblik over AGF's hektiske forår, som endte med en nedrykning:
26. februar: AGF fyrer cheftræner Peter Sørensen efter 1-4-pokalnederlaget til AaB i kvartfinalen. I Superligaen er AGF placeret to point over en nedrykningsplads. Den hidtidige assistenttræner Jesper Fredberg bliver cheftræner for resten af sæsonen.
27. februar: Den tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen udnævnes som ny spillende trænerassistent.
1. marts: Jesper Fredberg får en drømmedebut som cheftræner, da AGF via overtidsmål vinder 2-1 ude over Sønderjyske.
27. april: AGF taber bundkampen ude til Viborg med 0-3 og ligger på sidstepladsen i Superligaen. Det er AGF's syvende nederlag i træk.
28. april: AGF melder ud, at klubben ansætter en mentaltræner for at få vendt krisen.
29. april: Den norske træner Ola By Rise, der har erfaring fra Rosenborg og det norske landshold, hentes ind som støtte til trænerteamet forud for sæsonens sidste fire kampe.
11. maj: AGF taber i sæsonens næstsidste spillerunde for 10. kamp i træk. Denne gang 0-3 hjemme til Sønderjyske. Dermed rykker AGF ud af Superligaen
17. maj: AGF får tilkendt en skrivebordssejr over Viborg, som i 3-0-sejren over AGF 27. april havde benyttet sig af en karantæneramt spiller. Dermed har AGF fortsat en matematisk chance for at blive i Superligaen inden sæsonens sidste kamp ude mod AaB's mestre.
18. maj: AGF taber 0-1 ude til AaB i sæsonens sidste kamp og rykker ud af Superligaen. Det er klubbens tredje nedrykning på otte år.
19. maj: AGF fyrer sportschef Brian Steen Nielsen, mens direktør Jan Christensen melder ud, at han selv ønsker at stoppe.
30. maj: Morten Wieghorst præsenteres som ny AGF-træner.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer