Ny AGF-boss sikker: Millioner på vej

Genrejsningen af AGF som magtfaktor i dansk fodbold var for stor en fristelse for Jacob Nielsen

Jacob Nielsen har masser af roser til det arbejde som afgående AGF-direktør, Jan Christensen (th), har udført gennem fem år i AGF (Foto:Ernst van Norde)
Jacob Nielsen har masser af roser til det arbejde som afgående AGF-direktør, Jan Christensen (th), har udført gennem fem år i AGF (Foto:Ernst van Norde)

Jacob Nielsen forlader en sund forretning i landets bedste række for at hanke op i tiggerskålen i den notoriske underskudsforretning AGF. Nedrykningen betyder udsigt til et kæmpeunderskud og første opgave bliver at rejse op mod 60 mio. kr. til at sikre en hurtig returbillet til Superligaen.

- Der er to ting i det. Der er driften, hvor der er en målsætning om, at det skal gå i balance. Naturligvis ikke i det her investeringsår, men der er man jo allerede godt på vej. Og der har AGF i forvejen under Jan Christensen gjort store fremskridt både økonomisk og kommercielt, konstaterer Jacob Nielsen over for Ekstra Bladet, inden han kommer tæt på at love, at der nok skal blive rejst en solid sum gennem en aktieemission.

Jakob Nielsen (tv.) her i samtale med den tidligere AGF-direktør Jan Christensen (Foto: Ernst van Norde) AGF - 18. jun. 2014 - kl. 09:49 TV: AGF gafler direktør hos rivalerne

- Så er der egenkapitalen. Der har jeg en stærk tro på, at den del lykkes. Der er selvfølgelig ikke er nogen garantier... så havde selskabet allerede hentet pengene. Men før det kommer så vidt, skal der udarbejdes et prospekt og alt muligt andet. Og det kunne hverken jeg eller bestyrelsen vente på, siger Jacob Nielsen.

- Men jeg har en klar fornemmelse af, at med det nye AGF, så vil det også være muligt at hente den kapital, der skal til, forudser den nye AGF-boss, der ikke lægger skjul på, at positionen i 1. division kun er midlertidig, mens fremtidens sigte er sat langt højere.

- AGF skal drives ud fra, at det er en storklub. Det betyder, at der skal vindes noget, og det er nogle helt andre forudsætninger at drive en fodboldklub ud fra end i Randers, hvor målsætningen var, at der skulle være balance i driften. Det er nok også noget af det, der har inspireret mig. Jeg var jo ikke taget til en klub, der lignede Randers FC, fastslår han.

Se også: Blodbad i AGF: Top-bosser færdige

- AGF er i mine øjne en storklub, når man kigger på markedsområde og det hype, der er omkring klubben - ikke mindst fankulturen. Der mangler bare den væsentlige facet, der hedder resultater, og på den facon er situationen meget lig det, der sker i Hamburger SV. Alle forudsætningerne er der, nu skal det lykkes. Og det kunne jeg godt tænke mig at være en del af, siger Jacob Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer