TV: Ny AGF-nedtur: Ingen mål og tomme tribuner

Århusianerne spillede Vendsyssel ud af banen, men scorede ikke på hjemmebanen, hvor der igen kun var mødt et skuffende antal tilskuere frem

Kim Aabech havde flere fine tilbud, men misbrugte alle sine forsøg, da AGF spillede 0-0 mod Vendsyssel. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Kim Aabech havde flere fine tilbud, men misbrugte alle sine forsøg, da AGF spillede 0-0 mod Vendsyssel. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

AARHUS (Ekstra Bladet): Sølle seks point i syv hjemmekampe er det blevet til og ÉN turneringssejr i 50 uger.

En tristesse, der gør, at AGF lige nu har udsigt til mere end en sæson i landets næstbedste række og som tillige har jaget en stor del af det ellers trofaste hjemmepublikum væk fra Nrgi Arena.

3778 til dagens opgør mod Vendsyssel – og 3318 til topkampen mod Lyngby forleden siger alt om, at århusianerne har mistet troen på deres tidligere yndlinge. 

Den scoringsmæssige nullert mod vendelboerne gav et point, men kostede i forhold til konkurrenterne på oprykningspladserne Viborg og Lyngby. De kan nu notere et forspring på otte points ned til århusianerne, som godt nok har en kamp til gode.

Lyngby tager nyt skridt mod Superligaen

Vanskelig for Wieghorst
Dybt skuffende og langt under forventning når man ser på den trup af spillere, som træner Morten Wieghorst trods alt har at råde over i forhold til konkurrenterne.

Og et klart billede af, at det ”nyt AGF” begreb, der blev lanceret efter nedrykningen i foråret, og som har medført en gigantudskiftning i både leder- og træner- og spillerstab endnu ikke har givet bonus sportsligt.

Wieghorst har ganske enkelt svært ved få omsat sine spillemæssige intentioner til noget effektivt. For hvad hjælper det, at man dominerer og har holden, når tingene i sidste ende ikke bliver omsat til sejre.

Så er det også en ringe og ubrugelig trøst, at Vendsyssel – nummer tre i divisionen et point foran AGF - blev spillet helt ud af banen i det indbyrdes opgør.

Viborg stikker af i 1. division

Topscorer missede
Gæsterne havde ikke en seriøs afslutning i løbet af de 90 minutter, mens AGF spillede, spillede og spillede. Ind i mellem både inspirerende og ganske levende, hvilket også udmøntede sig i et væld af mere eller mindre vellykkede afslutninger.

Men hjemmebane-problemet for de hvide blev for alvor sat i relief ni minutter før sidste dommerfløjt.

Her fik topscorer Mate Vasadze en gigantisk chance for at blive matchvinder, men fra en halv meter afstand lykkedes det ham at ramme Vendsyssel-målmand Jesper Christiansen frem for at sende bolden i nettet.

Så helt sikkert er, at det skal der rettes op på meget snart, hvis ikke hele foråret skal blive en lang ørkenvandring for alle i og omkring den traditionsrige klub.

Davit Skhirtladze var en af mange AGF-spillere, som manglede skarpheden denne søndag. Se den georgiske angriber brænde et af opgørets bedste tilbud her:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time