Fans raser over AGF: 'En skandale uden fortilfælde'

En stor skare af AGF-tilhængere er rasende og skyder med skarpt mod ledelsen på klubbens største fan-forum, efter 1.divisionsholdet leverede en ny fiasko på hjemmebane

AGF-spilleren Kim Aabech græmmer sig. Det gør klubbens fans også efter et nyt nederlag på hjemmebanen torsdag aften. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
AGF-spilleren Kim Aabech græmmer sig. Det gør klubbens fans også efter et nyt nederlag på hjemmebanen torsdag aften. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

En enkelt sejr på hjemmebane i otte forsøg. Det er de barske realiteter for AGF i denne sæson, hvor de jyske forhåndsfavoritters forhåbninger om en oprykning til Superligaen mere og mere ligner utopi.

Torsdag aften løb de hårdtprøvede århusianere ind i en ny fiasko på eget græs, da AC Horsens gæstede landets næststørste by og via et flot comeback sikrede sig en sejr på 2-1.

Ny AGF-fiasko! Wieghorst i verbal infight
Resultatet efterlader Morten Wieghors tropper som en slagen enhed, der kort før halvvejsmærket i sæsonen halser otte point efter Lyngby og Viborg, som lige nu topper rækken på de to pladser, der giver oprykning.

Det faktum har fået flere af AGF's fans til at reagere. Og det er voldsomme vendinger, der bliver brugt, når tilhængerne af det østjyske mandskab  går offensiven via internettet på det velbesøgte fanforum www.mtac.nu.

Her ligger troen på en hurtig tilbagevenden til landets bedste række på et meget lille sted hos den hårdtprøvede fanskare, der i løbet af 00'erne har været nede og vende i 1. division tre gange.

- Riv for helvede det lorte stadion ned! Igen er vi overlegne i spil og målchancer, og igen taber vi. Tror desværre, at dette var farvel til oprykning, skriver en bruger under aliaset 'Danuska'.

- 11 måneder og 1 (ÉN) hjemmesejr. En skandale uden fortilfælde i dansk fodboldhistorie, lyder det fra  'Aarhus8260'.

- Jeg tror ikke mere på, at vi rykker op. Hvor er de pinligt, svarer en anden bruger med navnet 'mrelsted'.

Nye folk kritiseres
Men det er ikke kun beslutningerne på banen, som står for skud. En del af AGF-sympatisørerne udtrykker også deres bekymring over de valg, der er blevet truffet i klubben, når det gælder forstærkninger i denne sæson.

Her har man blandt andre hentet to aldrende herrer i skikkelse af 35-årige David Cortés og den to år yngre Helgí Daníelsson, der begge er gået direkte ind i startopstillingen.

Det forarger flere fans, som lader deres frustration få frit løb i virtuelle univers, hvor der bliver skudt med skarpt mod ledelsen i forhold til de dyre nyerhvervelser.

 

- De tjener 100 af de lange for at lave ingenting. Indfør nu for helvede basis-løn og kør resten som bonus, skriver 'Alpha232' blandt andet og slutter sit indlæg med den utvetydige melding.

- Så meget for det nye AGF!!!.

Håbet lever
Selv om AGF torsdag led sit fjerde nederlag i 1. division i denne sæson, er det fortsat muligt for klubben at få vendt skuden, eftersom der stadigvæk resterer 20 runder i landets næstbedste række.

Holdets træner Morten Wieghorst kan tilmed muligvis også finde en lille form for trøst i det faktum, at hans mandskab fortsat er i live i pokalturneringen, hvor man møder SønderjyskE på tirsdag.

Per Nielsen hjælper gammel Brøndby-ven
Det var i denne turnering, at århusianerne senest hjemførte en pokal tilbage i 1996, og den østjyske delegation kan glæde sig over, at man har fordel af hjemmebane, når der kommer fint besøg fra Superligaen i næste uge.

Spørgsmålet er så, om de - med de mange nedture på Århus Stadion in mente - havde foretrukket en tur til Haderslev i stedet...

Se højdepunkter fra AGF's nederlag til AC Horsens her:

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time