Baneinvasion kostede AGF-boss stemmen

AGF risikerer vidtgående sanktioner efter tilskuere stormede banen i aftes

Kaos lurede da hundredvis af  AGF-tilhængere stormede på banen
Kaos lurede da hundredvis af AGF-tilhængere stormede på banen

AARHUS (Ekstra Bladet): Thomas Helmig indledte pokaldramaet AGF-AaB med at skrige for på AGF-hymnen: 'I Troed' Vi Var Døde Og Borte...' Og kampen sluttede med endnu mere skrigeri - denne gang fra AGF's øverste, direktør Jacob Nielsen.

AGF-bossen mistede stemmen i de paniske minutter efter AGF's udligning til 2-2, hvor han sammen med sikkerhedsvagter og AGF-spillerne var med til at genne de hundreder af AGF-fans, der var stormet på banen, tilbage på tribunen.

- Jeg er hæs efter den sidste episode. Ikke fordi jeg råbte under kampen, men fordi jeg råbte så meget, da folk skulle op på tribunerne igen, sagde Jacob Nielsen efter kampen.

Flere hundrede AGF-fans stormede banen midt under kampen mellem AGF og AaB i pokalsemifinalen. (Screenshot) DBU Pokalen Groteske scener: Her stormer AGF-fans banen

- Det er jo tydeligt hvor stor betydning det her har for fansene. Det er jo ikke et udslag af ondskab, der gør de hopper ind på banen. Man skal jo have været gennem det, som de har oplevet de seneste ti år for at forstå den forløsning, som folk oplever.

- Men derfor er det jo slet ikke i orden, sagde hæse Jacob Nielsen.

- Jeg håber at vores fans forstår, at det her gør ikke noget godt for klubben, siger Jacob Nielsen.

- Jeg gik fra at juble over den afgørende scoring med holdkammeraterne til at overveje om jeg skulle til at pande folk én. Det kunne have kostet os pladsen i finalen. Det var jo nærmest som at spille på Balkan, da folk strømmede på banen, sagde midtbanespilleren Daniel A. Pedersen.

Jacob Nielsen mistede stemmen efter tilskuernes baneinvasion mod AaB (Foto: Anita Graversen)
Jacob Nielsen mistede stemmen efter tilskuernes baneinvasion mod AaB (Foto: Anita Graversen)
 

AGF var i store problemer, men kæmpede sig tilbage mod AaB i holdenes andet opgør i pokalsemifinalen. AGF er samlet videre 4-2 efter et vanvittigt tilskuerdrama, hvor flere hundrede fans stormede banen før tid. (Foto: Gregers Tycho) DBU Pokalen Stormede banen: Skandale da AGF brød 20 års pokal-forbandelse

(Foto: René Schütze) DBU Pokalen Sådan er Europa-reglerne: Ro på, AGF-fans!

- Jeg forstår jo godt, at folk er jublende lykkelige. Men dem der løber på banen fatter jo ikke, hvor alvorligt det er. Men heldigvis finder folk hurtigt ud af det og til sidst hjalp fansene jo også med at få folk væk.

- Der er nogle fans, der råber til mig, at de har ventet 20 år på det her. Jeg har ventet 23 år på at spille en stor finale. Jeg forstår godt reaktionen, sagde Daniel A. Pedersen, mens midtbanekollegaen Jens Jønsson helst ikke ville rette kritik af tilhængerne trods baneinvasionen.

- Vi har vel nærmest en offday. Alligevel kommer vi i finalen. Det er helt ubeskriveligt. Det er vildere end oprykningen.

Kaos lurede da hundredvis af  AGF-tilhængere stormede på banen
Kaos lurede da hundredvis af AGF-tilhængere stormede på banen

AGF's fans i jubel torsdag aften. (Foto: Gregers Tycho) AGF DBU bekræfter: Vi må se nærmere på bane-invasionen

- Jeg vil selvfølgelig ikke rose de fans der løber på banen, men jeg vil altså heller ikke rakke ned på dem. Reglerne er som de er. Der skal ikke være fans på banen, men efter 20 år vil jeg gerne gradbøje det bare en anelse, når jeg tænker tilbage på den lange ventetid sagde Jens Jønsson, der lovede FCK et brag af en finale.

- Vi har ikke tabt til FCK denne sæson. Vi kommer ikke kun for at være turister i hovedstaden, lovede Jens Jønsson.

Det er DBU's disciplinærudvalg, der skal tage stilling til konsekvenserne for AGF efter tilskuerinvasionen. Alt fra bøder til kampe uden tilskuere kan komme i spil, alt efter hvor alvorligt sagen bliver takseret. 

En enkelt AaB'er hyldes - fordi han ikke forlod banen:

36 kommentarer
Vis kommentarer