Bedste AGF-forår i 30 år: Europa League i sigte

AGF kan krone et stærkt forår med at tage en uventet plads i Europa League

Da FC Midtjylland i efteråret udraderede AGF med 4-0 på MCH Arena, begyndte fyringen af Glen Riddersholm et par måneder før at ligne en fejl.

David Nielsen udstrålede godt nok autoritet og ro. Han havde respekt i spillertruppen.

Men resultaterne svigtede bare.

Fem nederlag i de første seks kampe, og da FC Helsingør gæstede Aarhus Stadion i starten af jule-måneden, så var det oprykkerne der skabte de største chancer i 0-0 kampen.

De Hvide gik dog på juleferie med en god oplevelse, da Brøndbys 2-0 føring blev indhentet og det blev 2-2 på Brøndby Stadion, men fem point i de første otte kampe under David Nielsen var bekymrende.

Hvis nogen på det tidspunkt havde dristet sig til at sige, at sæsonen kunne ende med Europa League-kvalifikation, så var vedkommende blevet svejset fast til letbanens skinnenet.

Letbanen åbnede kort før jul, og da AGF-truppen samledes efter vinterferien var spanske Ruben Sellés på plads som assistent ved David Nielsens side, og tingene begyndte af rulle.

doc707kplj2txdj00nqk57.jpg

De Hvide vandt KMD Cup og Atlantic Cup. Og da Superligaen atter rullede, tabte De Hvide blot en enkelt kamp i grundspillet - lidt tilfældigt, da Daniel A. Pedersen mistede orienteringen, så Federico Santander kunne stå for afgørelsen, da FCK gæstede Aarhus.

Fredag aften mødes de to klubber igen. Og David Nielsens forvandling af AGF har taget fart siden seneste møde.

AGF har brugt turen i nedryknings-grupperne til at uddrive det nedrykningsspøgelse, som har hjemsøgt Fredensvang i VM-år siden 2006, og De Hvide står i Parken som 'de bedste af de værste.'

Og set med AGF-briller er det en historisk bedrift De Hvide er ude i under David Nielsen. Foråret savner sidestykke i AGF de seneste 30 år. Ikke en gang da AGF kæmpede med Brøndby om mesterskabet i 1996 havde de så godt et pointsnit i foråret.

Kun de tre forårs-sæsoner i næstbedste række har AGF hentet flere point i snit.

AGF forår 1989-2018 30 år

- Lige nu skal vi bare forstå, at vi er et godt sted. Spillerne er et godt sted, vi leverer godt. Vi har spillet et fremragende forår, og vi skal over i Parken og spille en kamp, som er kæmpestor for os som klub, siger AGF-træner David Nielsen.

- Vi er her, fordi vi har fortjent at være der. Jeg tror nok, at FCK føler, at de er der, fordi de ikke har gjort det godt nok. Vi har opnået det største, vi kunne opnå, der hvor vi endte, og vi vil da have det fint med, at være klubben, der udnytter det og sender FC København ud af Europa for første gang i 17 år, siger AGF-træneren.

Han har en overkommelig opgave med at sætte holdet sammen til aftenens kamp. Skader og karantæner har kostet nogle af de største profiler - Tobias Sana og Mustafa Amini er således færdige for foråret, mens målvarme Martin Pusic er ude efter rødt kort.

Se forseelsen der kostede Martin Pusic rødt

- Vi mangler nogle spillere, som folk har fremhævet som profiler. Det har åbnet døren for spillere, der har været ude af holdet, men de er klar til at steppe op, når vi har brug dem. Martin Spelmann har naturligvis været irriteret over, at han har været ude. Men når han så får chancen mod Sønderjyske, så er han helt afgørende for os.

- Jeg synes, det viser noget om, hvordan vi behandler spillerne her. Man må gerne være irriteret, bare man arbejder stenhårdt. Og det siger meget om kulturen her, at selv uden spillere, som mange beskriver som profiler, så går vi bare ud og leverer. Det er bestemt et sundhedstegn, siger David Nielsen som glæder sig over, at målene er begyndt at rulle ind på det seneste.

- Jeg kunne godt se, at vi var blevet stærke defensivt, men vi manglede noget offensivt. Det munder så ud i, at vi scorer 15 mål i de fem vigtigste kampe i hele sæsonen. Jeg er glad for, at vi slutter et rigtig godt forår med at spille om noget af betydning. Det kan godt være, at folk ikke lægger alverden i, om vi bliver nummer syv eller ti, men for os betyder det alt, at vi bliver nummer syv, og så har vi et skud på en europæisk plads.

- Jeg er glad for, at vi får noget resultatmæssigt ud af, at vi har været gode. Vi har tabt tre kampe hele året, to af dem havde vi ikke tabt, hvis det havde været liv eller død, fastslår AGF-træneren.

Kække Ståle før AGF-brag: Vi tager dem på straffe

Skæbnekamp for FCK: 75 mio. kr. på spil i Parken

AGF tordner videre: Klar til 'finale' mod FCK

14 kommentarer
Vis kommentarer