Brøndby-træner er presset: - Garnet strammer alvorligt for Zorniger

AGF og Brøndby IF er to hold, der længes efter en slutspilsplads. Men lige nu er begge hold langt fra fordums styrke. Fredag aften tørner de sammen

Presset er øget for Alexander Zorniger. Foto: Lars Poulsen
Presset er øget for Alexander Zorniger. Foto: Lars Poulsen

Hadet er stort fra AGF-fans mod Brøndby IF. Til tider virker det til, at Brøndby er ligeglade med den kunstige rivalisering, men lige nu er der én ting, der er vigtigere for klubberne end rivalisering.

En sejr og tre point.

- Jeg indeholder en lille djævel, der synes, det er mindst lige så interessant at se opgør mellem pressede hold som opgør med hold, der bare er flyvende, siger 6’erens fodboldekspert Morten Bruun til Ekstra Bladet.

- Det er sjældent sjovt for fodboldspillere, men det er interessant for os iagttagere at se, hvordan de reagerer under pres.

Og ifølge Morten Bruun er der særligt et af holdene, der længes efter sejrens sødme.

- Brøndby IF er meget presset. De var en af guldfavoritterne til denne her sæson, og de spiller på en hjemmebane, hvor de slet ikke har præsteret. Brøndby er vel 10 point efter deres målsætning, mens AGF kun er en håndfuld efter, siger han.

Inden fredagens opgør ligger de to hold side om side på en ottende og niende plads med 18 point.

Brøndby IF ligger lige nu i den kedelige ende af Superligaen. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Brøndby IF ligger lige nu i den kedelige ende af Superligaen. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
 

Der er blot to point op til den slutsspilsgivende sjetteplads. Men især for Brøndby skal der gerne mere end slutspil til, før sæsonen betegnes som en succes.

Garnet strammer
Superliga-ekspert Jesper Thygesen fra TV3 Sport skal dække kampen mellem Brøndby og AGF fredag aften. Han mener, at Alexander Zorniger skal til at se sig over skulderen på gangene.

- David Nielsen er ikke presset, men Zorniger begynder at blive trykket lidt på maven nu. Der skal ske noget. Der er også et sportschef-skifte, hvor der kan gå politik i den. Så jeg synes virkelig, at garnet strammer alvorligt for Zorniger, siger Thygesen.

- Men det er nok ikke de næste par kampe, han bliver fyret, for jeg tror også gerne, at Troels Bech vil aflevere en klub i god ro og orden, siger han om sportsdirektørens afgang til nytår, hvor Ebbe Sand overtager.

Garnet strammes om Brøndby-træner Zorniger. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Garnet strammes om Brøndby-træner Zorniger. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix

Dårlig scouting
Efter transfervinduet, hvor Brøndby IF og træner Alexander Zorniger sagde farvel til tre af sidste sæsons sølvkalve, har vestegnsklubben ikke toppet.

- Det er kommet bag på mig, at Radošević, Kaiser og Schwäbe har været så langt fra Pukki, Nørgaard og Rønnow. Men det er helt sikkert også kommet bag på dem ude i Brøndby, siger Morten Bruun og fortsætter:

- I scoutingen er der gået noget galt, hvor de muligvis har undervurderet Superligaen. Det tyder på, at man ikke bare kan tage fra 2. Bundesliga og direkte til Superligaen.

Søvndyssende i Aarhus
Hos David Nielsens-tropper forløb vinduet lidt mere roligt. Måske endda for roligt.

- AGF har nok være lige lovlig tilfredse med deres trup i forhold til, at de først agerede til allersidst, da de hentede Ryan Maaee.

- Deres største udfordring er, at de med få skader stadigvæk har en meget tynd trup. Det fungerer ikke i Superligaen. Tilknytningen af Youssef Toutouh er et tegn på, at man har anerkendt, at truppen er for tynd. Ellers er det udmærket hold, siger Bruun.

Kamil Wilczek og Oscar Whalley kommer til at få en afgørende rolle fredag aften. Foto: Claus Bonnerup
Kamil Wilczek og Oscar Whalley kommer til at få en afgørende rolle fredag aften. Foto: Claus Bonnerup

De barske trænere
Begge trænere har et sprængfarligt temperament, men ifølge eksperterne har de forskellige måder at formøble det på.

- Hvis jeg var spiller, ville jeg nok foretrække David Nielsens mandskabsbehandling frem for Zornigers. Jeg har en fornemmelse af, at David Nielsen rykker tættere sammen med spillerne, hvor Zorniger distancerer sig.

- Det er selvfølgelig set udefra, men med de udtalelser, han kommer med, så er det blandt andet udlevering af nogle spillere i pressen. Det bryder jeg mig ikke om. I hvert fald ikke i modgang, hvor man skal rykke tættere sammen, siger Jesper Thygesen.

En kommentar Morten Bruun ikke er uenig i.

- Jeg synes faktisk ikke, at David Nielsen er hård i sin retorik omkring holdet. Han spiller sig næsten foran holdet. Vi har måske et billede af, at David Nielsen hård, men det synes jeg ikke, hans retorik er overhovedet.

Fem skarpe til Bruun

Hvem vinder kampen?

- Uafgjort. Men det kan Brøndby ikke leve med.

Hvem har mest brug for sejren?

- Brøndby.

Hvem slutter højest?

- Brøndby. De spiller jo næsten lige op med ligaens to bedste hold. Det ville være en kæmpe sensation, hvis de ikke kommer i slutspillet.

Hvilken træner sidder længst?

- David Nielsen.

Begge holds vigtigste spiller?

- Oscar Whalley og Kamil Wilczek. Hvem skal ellers score Brøndbys mål?

Fem skarpe til Thygesen

Hvem vinder?
- Uafgjort. Begge mandskaber vil sige, at uafgjort er okay, selvom Brøndby skal se sig selv som favorit.

Hvem har mest brug for en sejr?
- Brøndby

Hvem slutter højest?
- Brøndby

Hvem sidder længst som træner?
- David Nielsen

Vigtigste spillere?
- De to målmænd. Jeg synes, de er ringe begge to. Jeg har ikke fidus til dem, så det kan meget vel blive den, der står mindst dårligt, der bliver den vigtigste spiller.

Se også: Agger anker bemærkelsesværdig dom i bizar sag

Se også: Nye afsløringer: PL-gigant kan kapre FCN-talenter kvit og frit

Foto: René Schütze Sport og Spil Topdommer fik hjernetumor og kæresten kræft: Nu er de begge helbredt

69 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere