Chok: Sygdom tvinger Laudrup til stop

Andreas Laudrup må i en alder af blot 24 år stoppe som fodboldspiller på grund en ledbetændelses-sygdom

Andreas Laudrup i aktion for AGF i september sidste år - nu må han stoppe karrieren på grund af sygdom. (Polfoto)
Andreas Laudrup i aktion for AGF i september sidste år - nu må han stoppe karrieren på grund af sygdom. (Polfoto)

24 år – og slut! Det er forfærdeligt tidligt at skulle indse, at karrieren som fodboldspiller er slut næsten før, den for alvor begyndte. Men det er desværre tilfældet for Andreas Laudrup, der har spillet sin sidste kamp på topplan.

Michael Laudrups yngste søn har i tre år kæmpet med en ledbetændelses-sygdom, og nu er alt håb om at vende tilbage til fodboldbanerne på fuld tid ovre for den unge AGF’er.

Sygdommen, som første gang angreb Andreas Laudrup efter han kom hjem fra et lejeophold i den franske klub St Etienne, har aldrig helt sluppet grebet, og der er ikke længere begrundet håb om, at det nogensinde kommer til at ske.

- Jeg elsker at spille fodbold, og det har fyldt det meste af mit liv, siden jeg var en lille dreng. Derfor er beslutningen om at stoppe som 24-årig også meget svær at træffe. Men med det lange forløb, jeg efterhånden har været igennem med sygdom i mine led, er jeg helt afklaret med, at det er sådan, det må være, siger Andreas Laudrup.

Se også: Lykkelig Laudrup efter comeback

Diagnosen ’reakiv artrit’ ender i langt de fleste tilfælde med, at patienterne kommer sig helt, men i Andreas Laudrups tilfælde tyder alt på, at det desværre er en permanent betændelse, han dermed skal leve med resten af sit liv. På trods af behandling og rådføring fra og hos flere klublæger og eksterne eksperter de seneste tre år, har resultatet været det samme.

- Hver eneste gang, jeg har troet, at jeg var på vej tilbage, er mine led begyndt at hæve flere steder på kroppen, så snart jeg har intensiveret træningen og gået på træningsbanen. Jeg har fået smerter og mistet al min energi hver gang, jeg nærmede mig et comeback.

- Jeg har lyttet til alle eksperter og læger igennem forløbet og fulgt deres råd og anbefalinger. Og jeg har troet på, at det kunne lade sig gøre hele vejen. Men reelt set, har jeg aldrig været nærmere min topform end omkring 80%. Når jeg nåede dertil, så kom det igen hver eneste gang, siger Andreas Laudrup.

Se også: AGF jagter forstærkninger

Den medicinske stab i tre forskellige klubber har forsøgt at hjælpe Andreas Laudrup af med diagnosen, senest i AGF med klublæge Jacob Astrup i spidsen. Men resultatet har altså desværre været det samme alle stederne.

- Vi har behandlet og genoptrænet Andreas i flere omgange og desværre er hverken vi, eller de eksperter som har været inde over forløbet her, længere i tvivl. Betændelsen i hans led er ikke til at komme af med, og den kommer tilbage hver gang mængden af hans træning øges op mod det, der kræves for at være professionel fodboldspiller.

-  Derfor er det vores vurdering, at det ikke er muligt for ham at være fodboldspiller på topplan, ligesom det ikke vil være godt for ham og hans krop at fortsætte, siger Jacob Astrup, klublæge i AGF.

Se også: Laudrup er klar til AGF-debut mod Brønshøj

Med beslutningen om at stoppe på topplan og kan Anderas Laudrup se tilbage på en karriere, der på trods af den beskedne alder har givet mange gode oplevelser med bl.a. et dansk mesterskab, pokaltitler, udlandsophold og kampe for de danske U-landshold.

- Jeg kommer naturligvis til at savne livet som fodboldspiller og alle de dejlige mennesker, som jeg har nydt at tilbringe hver eneste dag med på træningsbanen og i omklædningsrummet i løbet af min karriere. Ikke mindst her i AGF det seneste års tid. Men jeg er afklaret, og jeg har heldigvis stadig en alder, hvor det ikke er for sent at kaste sig over andre udfordringer, som jeg ser frem til at prøve kræfter med nu, siger Andreas Laudrup.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen