Danny Olsen vil efterligne FCM med AGF

Med FC Midtjylland var Danny Olsen med til at tabe to pokalfinaler, men han var også vidne til, at det havde en positiv effekt på klubben, der vandt det danske mesterskab i fjor

Danny Olsen har lært meget af de to pokalfinaler, han har spillet. Nu drømmer han om en tredje. (Foto: Tycho Gregers)
Danny Olsen har lært meget af de to pokalfinaler, han har spillet. Nu drømmer han om en tredje. (Foto: Tycho Gregers)

Vinder man pokalfinalen, kan det give et enormt rygstød til en klub. Se bare, hvad der skete med det FC Nordsjælland-hold, som to år i streg besejrede Danny Olsen og de andre FC Midtjylland-spillere.

Man behøver imidlertid end ikke vinde finalen, for at man kan få et skub fremad og nogle værdifulde erfaringer.

Superligaen AaB-profil næppe med i pokalbrag mod AGF

Ganske vist blev pokalvinderne FC Nordsjælland mestre allerede året efter i 2012, men også for FC Midtjylland gjorde de to finaledeltagelser en forskel, mener Danny Olsen, der var i klubben indtil halvvejs gennem forrige sæson, hvor klubben var få kampe fra at vinde mesterskabet.

- Det handler om, at når man har nogle oplevelser og erfaringer, så putter man dem i rygsækken, og det udvikler en som spiller. Det er noget, som vores unge hold kan have godt af; at man får nogle oplevelser, der gør en stærkere, når man senere hen i karrieren kan trække på de erfaringer, siger han til Tipsbladet.

- Det er også noget, jeg kunne mærke. Selv om man var skuffet efter pokalfinalerne, havde man så videre hen fået noget erfaring og noget tro på, at tingene godt kan lykkes. Selv om man egentlig tabte, kan man godt spille de store kampe.

- Det så man, som du selv siger, i de fortløbende sæsoner. Det tager tid, og den periode, jeg var der fra pokalfinalen og frem til den gode sæson, inden jeg sluttede, var det et hold, der havde spillet sammen i mange år og bygget videre på det. Det så man så også ved, at de også sidste år blev mestre.

Danny Olsen drømmer om en ny pokalfinale. (Foto: Tycho Gregers)
Danny Olsen drømmer om en ny pokalfinale. (Foto: Tycho Gregers)
 

Onsdag aften spiller Olsen og AGF første pokalsemifinale mod AaB, og midtbaneprofilen håber, at AGF kan nyde godt af det, hvis holdet når finalen og måske endda vinder den.

- Det vil give et kæmpe boost, ikke kun til spillere og trænere, men også hele organisationen, som arbejder benhårdt hver dag, hvis der kommer en gulerod ud af tingene en gang i mellem, og det ikke bare bliver nederlag på nederlag.

- Nu er vi startet noget nyt med Glen [Riddersholm, cheftræner, red.] og Friis [assistent med fornavnet Lars, red.] og det nye AGF, og det ville give supermeget til truppen. Hvis vi kommer videre fra de semifinaler, kan det give et kæmpe stød til alle spillere, siger Danny Olsen, som selvsagt har haft succes i to semifinaler tidligere og dermed også har erfaringer, han kan give videre.

AGF fightede sig flot til uafgjort mod SønderjyskE i de absolut sidste sekunder af kampen.. (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Drama: AGF kæmper sig tilbage efter kongekasse

- Også europæiske kampe, hvor man spiller over to kampe. Der er det typisk vigtigt at få et godt resultat i den første kamp, som man kan arbejde ud fra i den anden kamp. Der kan det være, man er lidt klog i slutningen af kampen, for eksempel i kamp ét, hvis man er foran med én, eller der står 1-1 på udebane.

- Så ved man, hvad der er et godt resultat, og hvordan vi skal stå på banen, om vi skal jagte noget eller ikke jagte noget. Så der har jeg selvfølgelig nogle erfaringer fra tidligere kampe, jeg har spillet, siger han.

Læs hele interviewet med Danny Olsen i Tipsbladet Tirsdag. Her fortæller han om sin drøm om at vinde et trofæ, om at blive husket for noget som fodboldspiller og om AGF’s mulighed for at vinde den 10. pokaltitel.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her.

1 kommentar
Vis kommentarer