Derfor fik Aabech nummer 10 i AGF

I sin første sæson for AGF spillede Kim Aabech med nummer 19, men så stoppede Martin Jørgensen

Aabech ses oftest i oplæggerens rolle, men han har mange gange bevist, at han også selv kan få netmaskerne til at blafre. (Foto: Lars Poulsen
Aabech ses oftest i oplæggerens rolle, men han har mange gange bevist, at han også selv kan få netmaskerne til at blafre. (Foto: Lars Poulsen

Der er noget mytisk ved 10-tallet inde på fodboldbanen, for det rygnummer sidder ofte på den offensive chanceskaber. Og selv om Kim Aabech også scorede masser af mål i sin første sæson for AGF, var han ikke i tvivl, da Martin Jørgensen sluttede en lang karriere og dermed også efterlod rygnummer 10 som ledigt.

Se også: Aabech-agent slår fast: Kim er færdig i AGF

- Jeg spillede jo altid med nummer 10 i Lyngby, og jeg synes, det er et nummer, der passer til min spillestil, og passer til den person som jeg er, og som jeg skal være på banen.

- Det var selvfølgelig et ønske, jeg havde, og AGF var enige i, at det passede godt til mig efter Martin, en stor spiller, der har været her i mange år. Og som jeg sagde til dem, så håbede jeg da lidt, at jeg kunne gå i hans fodspor. Han var jo en utrolig sympatisk fyr, meget vellidt af alle, og en spiller som man så op til og gerne selv ville være, siger Aabech til Tipsbladet.

For nummer 10 er også til en leder med ansvar, og det har den nu 32-årige offensive midtbanespiller det fint med at tage på sig.

TV: Allerede sidste år, da AGF skulle spille sig tilbage i landets bedste række, viste Aabech karakter. Han tog ansvar, og med scoringer som disse synes det i orden, at han nu har fået det trøjenummer, han helst vil have.

- Det kommer egentlig meget naturligt for mig. Jeg er en meget udadvendt person, og jeg snakker med alle. Jeg har sagt til folk, at de altid kan komme over og snakke med mig, og jeg vil også gerne tage tingene videre, hvis det er.

- Så jeg føler mig som en del af en trup og som en af de ledertyper, der er på et hold, også fordi jeg har erfaringen ved at have spillet i mange år. Så folk kan komme til mig, til Danny (Olsen), til Staff (anfører Steffen Rasmussen). Det synes jeg er helt fint, og det vil jeg gerne tage på mig, lyder det med ord, man næppe kunne have forestillet sig i de vilde dage i Lyngby.

Men der er sket noget med Kim Aabech både på og uden for banen...

Aabech i kamp i sin nye uniform - 10-tallet er påklistret på ryggen og indikerer, hvem der er kreatøren på holdet. (Foto: Tycho Gregers/Polfoto)
Aabech i kamp i sin nye uniform - 10-tallet er påklistret på ryggen og indikerer, hvem der er kreatøren på holdet. (Foto: Tycho Gregers/Polfoto)

____________________

De snakker om et Laudrupsk blik for afleveringerne, en teknik af Zlatanske dimensioner og et af de bedste venstreben i Danmark. Der er ikke mange fodboldspillere i kongeriget som Kim Aabech, også fordi livet uden for banen sjældent hjalp til optimering af talentet. Men han har stadig sat sit aftryk inden for kridtstregerne, og det er heldigvis ikke slut endnu. Her på den anden side af de 30 er brikkerne for alvor faldet på plads, så indbegrebet af rygnummer 10 nu er en profil i både AGF og i Superligaen.

Tipsbladet møder en sjælden boldbegavelse, der fandt sin plads i livet med fodbolden og nu drømmer om en smuk afslutning. Læs meget mere i fredagens udgave.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned.

Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet kan du læse:

  • Fortællingen om superteknikeren Kim Aabechs sene gennembrud
  • Baggrund: Spillernes forsøg på at få transfers forbudt
  • Anthony Martial: Hypen værd
  • Portugal-Danmark: Den ottende kamp siden 2006
  • Fodboldklubber og deres helte
  • Alt om Champions League-runden
  • Spiltips
  • Resultater

 

2 kommentarer
Vis kommentarer